‘Oranje-opvolger Louis van Gaal al bekend’

Foto: ‘Oranje-opvolger Louis van Gaal al bekend’

Op dit moment is Louis van Gaal nog bondscoach van het Nederlands elftal, maar het wereldkampioenschap van 2022 wordt zijn laatste klusje. Eigenlijk moet de KNVB dus al op zoek naar een opvolger, en die is mogelijk snel gevonden…

Onlangs werd Ronald Koeman immers ontslagen als hoofdtrainer van FC Barcelona en eerder bleek al dat de Zaandammer een klik heeft met de internationals van het Nederlands elftal. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de Zaandammer, reageert in Voetbal International: “Dat hebben we nog niet besproken. Bovendien is dat aan de KNVB, zij gaan daarover. Maar vanuit mijn persoonlijke perspectief zeg ik: een rentree van Ronald bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn. Hij heeft bewezen een goede bondscoach te zijn, de spelers waren tevreden, de bond was tevreden en Ronald zelf ook. Maar nogmaals: ik zeg dit op eigen titel, er is hierover geen enkel contact geweest.”

Het dienstverband van Koeman in het Camp Nou veranderde van een droom in een nachtmerrie: “Voor mij was het ontzettend interessant en spannend. Vakgewijs bedoel ik dat. In dit soort zaken is het belangrijk dat je het spel als agent met je verstand speelt. Het is een intens schaakspel, waarin je voortdurend moet schakelen en vooruitdenken. Voor Ronald en zijn gezin was het ook nog eens heel emotioneel. Het was zijn droomklus. En de afloop was allesbehalve een droom.”

Directe Nederlandse humor

In de afgelopen zomer maakte Jansen publiekelijk een grapje over de situatie in Catalonië (ongebruikelijk huwelijksaanzoek, red.): “Dat was lichtelijk humoristisch bedoeld. Mijn Amerikaanse collega’s van Wasserman vonden het wat minder grappig, geloof ik, en Barcelona reageerde al helemaal niet. De directe Nederlandse humor wordt kennelijk niet overal gewaardeerd. Maar goed, het was een manier om te schetsen hoe ongebruikelijk de situatie was. Ronald mocht blijven, tenzij Barcelona een ander zou vinden.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Moet de KNVB dit doen?

  • Ja
  • Nee
3493+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie