Johan Derksen fileert actie Ajax: “Schandalig”

Foto: Johan Derksen fileert actie Ajax: “Schandalig”

Ajax zorgde onlangs voor een rel door met corona besmette spelers terug te keren naar Nederland. Johan Derksen vindt het belachelijk dat de Amsterdamse club de regels heeft geschonden.

Ajax vloog onlangs naar Portugal voor een trainingskamp. Alle selectiespelers waren vooraf negatief getest op het coronavirus, maar tijdens de trainingsweek werden vier Ajacieden alsnog positief getest. Daarop besloot de nummer twee van Nederland het vliegtuig terug naar huis te pakken. Het desbetreffende viertal werd middels een privé-jet overgevlogen naar Nederland.

Al sinds het begin van de coronacrisis zijn de regels duidelijk: in quarantaine bij een positieve test. Ook Portugal hanteert die richtlijn. “Ik vind de houding van Ajax schandalig”, stelt Derksen dinsdagavond dan ook in de tweede uitzending van VI Vandaag.

“Ze zijn natuurlijk volledig op de hoogte van hoe het moet en ze hebben gedacht: met z’n allen in die gehuurde jet, dan zijn we in Amsterdam en doen we net alsof we gek zijn. Het is onbeschaafd. Zo van: wij zijn Ajax en hebben schijt aan de hele wereld“, aldus Derksen.

Tik op de vingers

Ajax werd na het uitlekken hiervan al op de vingers getikt. Hugo de Jonge, op dat moment nog de coronaminister, noemde het kwalijk dat de club zich niet aan de regels heeft gehouden.

Wint Ajax in Utrecht? Win 1.44 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie