VI Vandaag zorgt meteen voor grote rel: Wilders eist rectificatie

Foto: VI Vandaag zorgt meteen voor grote rel: Wilders eist rectificatie

De eerste aflevering van VI Vandaag heeft meteen flink wat stof doen opwaaien. Schrijver en presentator Özcan Akyol deed een aantal uitspraken over Geert Wilders, die volgens de PVV-leider feitelijk onwaar zijn. De Limburgers eist dan ook een rectificatie.

Akyol beweerde dat Wilders het stemrecht van mensen met een moslim-achtergrond wil ontnemen en bewust aan de zijlijn blijft in het politieke landschap. Wilders baalt van deze opmerkingen en eist via zijn advocaat Geert-Jan Knoops een rectificatie. “Gisteravond tijdens de uitzending van VI Vandaag, waar u te gast was, is door u omtrent de PVV, naar aanleiding van een opmerking van de heer Derksen, gezegd dat ‘wanneer de scherpe kantjes bij de heer Wilders eraf zijn, hij dan ook hele redelijke dingen heeft’, de navolgende reactie gegeven: ‘Het probleem is, hij wil van mensen met een moslim-achtergrond het stemrecht ontnemen. Die zet zichzelf buitenspel. Dus hij mag niet meedoen? Hij wil niet meedoen’. (vanaf minuut 16.59), daarbij doelend op de heer Wilders als partijleider”, begint men de reactie.

“Ongefundeerd en onwaar”

“Deze uitspraak ontbeert iedere juiste feitelijke grondslag of basis aangezien de PVV in geen enkel partijprogramma cq. standpunt de bewering van u ooit heeft geuit of anderszins naar voren gebracht. Door evenwel deze feitelijk ongefundeerde en onware uitspraak te doen, heeft u schade toegebracht aan de naam van de PVV en in het bijzonder de partijleider van de PVV, de heer Wilders, welke schade onder meer bestaat uit aantasting van de reputatie van de PVV”, klinkt het.

“De PVV heeft enkel in het verleden, en in het heden, het standpunt naar voren gebracht dat er geen stemrecht zou moeten bestaan voor mensen met een dubbele nationaliteit, en dit ongeacht welke dubbele nationaliteit dan ook. Dit heeft niets van doen met personen ‘met een moslim-achtergrond’ (zie hiervoor onder meer het online nieuwsartikel waarin de PVV dit standpunt uitdraagt getiteld ‘Wilders: dubbele nationaliteit? Niet meer stemmen’. NOS 7 april 2018”, zo brengt Knoops namens Wilders in herinnering. 

Inzetten op voetbalwedstrijden? Dat doe je bij bet365!

Is rectificatie op zijn plaats?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie