‘Lijdensweg voor ramp Matthijs de Ligt’

Foto: ‘Lijdensweg voor ramp Matthijs de Ligt’

Matthijs de Ligt kende gisteren geen al te gelukkige avond door een rode kaart te incasseren tegen AS Roma, in de blessuretijd (3-4 zege). Doordat doelman Wojciech Szczesny de strafschop pakte bleef verdere schade uit, maar in de Italiaanse media is men vandaag keihard voor de oud-Ajacied.

Zo geeft TuttoMercatoWeb hem een 5 op rapport (enkel Moise Kean scoort nog slechter), ook al ‘was De Ligt tachtig minuten lang een stabiele factor’. Zaakwaarnemer en transfermarktexpert Sabatino Durante toonde zich feller in zijn analyse. Bij Calciomercato zei hij: “De Ligt is naar mening altijd een overschatte voetballer geweest. Het is een libero die altijd met Chiellini speelt, maar hij is een ramp als hij met een andere voetballer naast zich speelt.”

Durante vervolgt: “Hij is meer libero dan een centrale verdediger en hij maakt fouten omdat hij niet goed in zijn vel steekt. De Ligt heeft zeker kwaliteiten. Hij heeft door omstandigheden echter amper tijd gehad om aan het Italiaanse voetbal te wennen.”

Lijdensweg

Journalist Federico Casotti vult aan: “De manier waarop De Ligt, drie minuten nadat Juventus een onwaarschijnlijke comeback maakt, de tegenstander de kans biedt om er 4-4 van te maken, is een juiste weerspiegeling van de problemen waar de ploeg mee kampt. Meer dan een zware overwinning.” De krant Leggo geeft De Ligt na ‘een lijdensweg’ een 5.5. “Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog weggestuurd en ontbreekt hij in de Super Cup tegen Internazionale (woensdag, red.).”

De Corriere dello Sport wijst De Ligt met een 4 aan als de zwakste schakel van Juve in Rome. “Chiellini was er niet. Bonucci was er niet. Abraham torende hoog boven hem uit. Hij werd door Afena-Gyan op snelheid afgetroefd. Hij veroorzaakte de overtreding voorafgaand aan de 3-1 van AS Roma en leidde ook bijna de 4-4 in. Een rode kaart was de synthese.”

Wint Juventus van Sampdoria? Win 1.40 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De Ligt moet weg bij Juve

  • Eens
  • Oneens
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie