“We hebben een serieuze uitbraak te pakken”

Foto: “We hebben een serieuze uitbraak te pakken”

Excelsior dacht zondag aan de tweede seizoenshelft te beginnen, maar een corona-uitbraak gooit roet in het eten. Het duel met ADO Den Haag werd op de valreep uitgesteld.

“We hebben een serieuze uitbraak te pakken”, erkent algemeen directeur Daan Bovenberg in gesprek met RTV Rijnmond. Over het aantal besmettingen zwijgt de oud-voetballer, maar hij noemt het ‘een hoop. “Veel meer dan gewenst en verwacht. Uiteindelijk hebben wij niet kunnen voldoen aan de basisregel van de KNVB waarbij je 12 spelers en minstens één keeper op moet kunnen stellen.”

De voorbije dagen liep het aantal positieve tests in sneltreinvaart op. Bovenberg: “De vraag is het of het zich nu verder doorzet en hoe snel we terugkeren naar normaal. Dat kan redelijk snel, maar het kan ook zomaar weer een tijdje duren. Dat gaan we begin komende week zien. Afhankelijk van die ontwikkeling weten we hoe groot de impact op de club zal zijn.”

Excelsior was nog op trainingskamp in Genk, maar dat is volgens Bovenberg niet onverantwoord. “Het was op rijafstand, in een afgelegen hotel met een hele eigen vleugel. Eigen eetzalen, fysioruimtes, eigenlijk helemaal afgeschermd van anderen. We hebben ook een heel streng testbeleid. Maar uiteindelijk hebben we nu te maken met een variant van het virus die extreem snel om zich heen grijpt. Dat zie je overal om ons heen gebeuren.”

Wint Excelsior van De Graafschap, als het doorgaat? Win 2.30 keer je inleg bij bet365!

Moeten clubs de beperkingen aanscherpen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
57+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie