Topscheidsrechter neemt pauze na Dortmund-uithaal

Foto: Topscheidsrechter neemt pauze na Dortmund-uithaal

De beschuldigingen aan het adres van Felix Zwayer hebben een enorme impact gehad. De Duitse topscheidsrechter heeft een voorlopige pauze ingelast.

Na de Bundesliga-topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München werd Zwayer zwaar onder vuur genomen. Verschillende spelers van de thuisclub haalden uit naar de scheidsrechter. Zo noemde goalgetter Erling Braut Haaland hem ‘arrogant’, waar Jude Bellingham zelfs nog een stap verder ging: “Je geeft een scheidsrechter die in het verleden een wedstrijd heeft gemanipuleerd de grootste wedstrijd in Duitsland… Wat verwacht je dan?”

Consequentie

De Duitse bond (DFB) besloot al eerder om Zwayer voorlopig niet meer op duels van Dortmund te zetten. Nu heeft scheidsrechtersbaas Lutz Michael Fröhlich het volgende aan BILD laten weten: “Hij heeft na zijn laatste interlandwedstrijd vakantie genomen. Hij wil mentaal tot zichzelf komen en nadenken over de gebeurtenissen na de wedstrijd in Dortmund.”

Zwayer kwam zo’n vijftien jaar geleden in opspraak door een omkoopschandaal. Scheidsrechter Robert Hoyzer werd zwaar bestraft vanwege het aannemen van steekpenningen om wedstrijden te beïnvloeden. Bij één van die duels was Zwayer actief als assistent-trainer en hij gaf later toe driehonderd euro in ontvangst te hebben genomen. Hij biechte dit op bij de DFB, die hem voor zes maanden schorste.

Zwayer is nu dus ‘tot nader order’ uit de roulatie als scheidsrechter. De Duitse bond deelde eerder al 40.000 euro boete uit aan Bellingham voor diens kritiek.

Wint Dortmund van Sankt Pauli? Win 1.50 keer je inleg bij bet365!

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie