TRANSFERUURTJE: Ajax versnelt, Schmidt zegt ‘nee’

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax versnelt, Schmidt zegt ‘nee’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lijkt erop dat Ajax Tottenham Hotspur binnenkort een aanbieding gaat doen om Steven Bergwijn voor de rest van het huidige voetbalseizoen te huren, al dan niet met optie tot koop. De Amsterdammers hebben naar verluidt een tandje bijgeschakeld. Journalist Ekrem Konur meldt via Twitter: “Erik ten Hag wil Bergwijn per se naar Amsterdam halen. Ajax gaat Spurs binnenkort een aanbieding doen om dit mogelijk te maken!” Mike Verweij van De Telegraaf gaf gisteren al een update: “Vanuit het kamp-Bergwijn zal er geen actie ondernomen worden, omdat hij al twee keer eerder in de startblokken stond om naar Ajax te gaan. Toen hij nog speler was van PSV en afgelopen zomer, in het geval dat Ajax een akkoord zou bereiken met The Spurs. Om een derde teleurstelling te voorkomen, wachten ze nu totdat beide clubs een akkoord hebben. Dan is Bergwijn zeker bereid om naar Ajax te komen, dat ziet hij zeer zitten.”

Dat Ajax zijn interesse nu concretiseert betekent dat David Neres dicht bij een vertrek is: “Shakhtar Donetsk ligt op pole-position. Dan zou er dertien tot vijftien miljoen euro binnenkomen. Daarna kan Ajax pas schakelen en dan zal Overmars actie ondernemen. Dus op dat vlak gebeurt er bij Ajax nu niks.”

PSV heeft om de tafel gezeten met Irchandly Bazoer, de broer en tevens zaakwaarnemer van Vitesse-speler Riechedly Bazoer. Toch lijkt de toekomst van de multifunctionele voetballer niet in het Philips Stadion te liggen… Volgens De Telegraaf was Bazoer namelijk in beeld als vervanger van Davy Pröpper, die zijn voetbalschoenen opeens aan de wilgen hing. En voor die positie heeft PSV Joey Veerman al opgepikt bij sc Heerenveen. “PSV heeft gesproken, ook met de begeleider van Bazoer, dat is zijn broer”, zegt journalist Jeroen Kapteijns in de podcast Kick-off. “Dat was een oriënterend gesprek meer met het oog op komende zomer. Dat is op zich opvallend, want voor de rol die ze nu zochten, een speler die de taak van Ibrahim Sangaré kan overnemen wanneer die op de Afrika Cup is, zou Bazoer daar wellicht nog veel beter passen.” De Eindhovenaren hebben nog altijd interesse, maar zullen die vermoedelijk niet concretiseren. Valentijn Driessen weet: “John de Jong zou Bazoer er morgen bij willen halen, zeker omdat hij niet te veel kost. Aan het eind van het seizoen is hij zelfs helemaal gratis, dus hij zou daarvoor groen licht geven. Alleen Schmidt ziet het veel minder zitten.”

In de afgelopen zomertransferwindow koos Fredrik Aursnes voor Feyenoord en dat had vooral met de komst van oefenmeester Arne Slot te maken. Verschillende landgenoten van de middenvelder waren namelijk lyrisch over de trainer. De Noor neemt ons in het Algemeen Dagblad mee in zijn gedachtegang: “Ik wilde na vijf jaar bij Molde graag naar het buitenland. Ik sprak alleen met Werder Bremen, maar daarna verloor die club negen keer op een rij en degradeerde uiteindelijk. Feyenoord sprak mij meteen aan”, voegt Aursnes daaraan toe. “Mensen kenden mij hier vast niet, ik verwacht van niemand hier dat ze de Noorse competitie op de voet volgen, al is die in mijn ogen wel een beetje onderschat. Ik belde Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö en vroeg hoe zij bij AZ onder Slot hadden gewerkt.” Hun antwoord? “Ze gaven heel hoog over hem op. Datzelfde beeld schetste Marcus Pedersen, die al een paar weken in Rotterdam zat. Dat Slot de trainer is, was een grote factor in mijn besluit om te tekenen. En we hebben een goed elftal. Het schijnt dat we aanvallender voetballen dan de club gewend was, maar dat heb ik alleen maar van horen zeggen.”

Buitenland:

Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona zei onlangs al vol branie: deze club doet er weer toe! En dat lijkt ook wel te kloppen, want het heeft er alle schijn van dat Erling Haaland in de aankomende zomer de overstap maakt naar het Camp Nou. Journalist Oriol Domènech claimt bij TV3 dat de president in persoonlijk kring onthuld heeft dat de Noorse oud-Golden Boy ‘zo goed als binnen is’. Aan de ene kant zou dat geen hele grote verrassing zijn, want Laporta gaat bijzonder amicaal om met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits. Aan de andere kant: de Catalanen hebben toch enorme geldproblemen? Haaland moet wat kosten: naar verluidt staat er een transferclausule ter waarde van 75 miljoen euro in zijn contract bij Borussia Dortmund, maar het fenomeen eist daarbovenop een tekenpremie van 25 miljoen euro. En Raiola en Alf-Inge Haaland (de vader van de 21-jarige goalgetter) denken aanspraak te maken op een toelage van veertig miljoen euro. Als laatste zou Haaland van zins zijn om dertig miljoen euro (bruto) per jaar te verdienen, wat hoe dan ook een flinke aanslag is op het salarisbudget in Catalonië.

Verdien 1.66 keer je inleg als Barcelona van Granada wint!

Gaat Bergwijn naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie