Virgil van Dijk voelde druk buitenwereld

Foto: Virgil van Dijk voelde druk buitenwereld

Eind 2020 werd Virgil van Dijk getorpedeerd door Everton-doelverdediger Jordan Pickford met een zware knieblessure als gevolg. De centrumverdediger zette vervolgens alles op alles om het Europees kampioenschap met Oranje te halen, maar dat lukte niet…

In een uitgebreid interview met De Telegraaf vertelt de stopper vandaag: “De buitenwereld zet je onder druk en daardoor zet je ook jezelf onder druk. Ik kwam er op zeker moment achter dat elke revalidatie anders is en dat je helemaal niet zelf kunt bepalen hoe snel je terugkeert.”

Vlak voor het EK gooide hij er een schepje bovenop, maar dat vond zijn kniegewricht niet fijn… “Ik heb toen met de chirurg en mijn vrouw, met wie ik toch al elke dag er over sprak, om de tafel gezeten. Mijn focus moest de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Liverpool zijn. Elke kleine terugslag zou me immers verder verwijderen van het EK. Het was het beste om de knoop door te hakken.”

Actievere Oranje-rol ‘voelde niet fijn’

Voor de aanvoerder van het Nederlands elftal voelde dat een beetje alsof hij zijn collega-internationals in de steek liet: “Ik heb er ook over nagedacht om tijdens het EK bij de groep te zijn. Maar dat voelde voor mij niet echt fijn. Ik zou heus geen stoorzender zijn, maar je komt dan in een rol terecht die niet natuurlijk aanvoelt. Verder revalideren en de focus op mijn rentree bij Liverpool was belangrijker.”

Verdien 2.37 keer je inleg als Liverpool van Arsenal wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Had Oranje het beter gedaan mét Van Dijk?

  • Ja
  • Nee
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie