‘Joan Laporta verklapt buitenaardse Barça-deal’

Foto: ‘Joan Laporta verklapt buitenaardse Barça-deal’

Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona zei onlangs al vol branie: deze club doet er weer toe! En dat lijkt ook wel te kloppen, want het heeft er alle schijn van dat Erling Haaland in de aankomende zomer de overstap maakt naar het Camp Nou.

Journalist Oriol Domènech claimt bij TV3 dat de president in persoonlijk kring onthuld heeft dat de Noorse oud-Golden Boy ‘zo goed als binnen is’. Aan de ene kant zou dat geen hele grote verrassing zijn, want Laporta gaat bijzonder amicaal om met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de spits. Aan de andere kant: de Catalanen hebben toch enorme geldproblemen?

Haaland moet wat kosten: naar verluidt staat er een transferclausule ter waarde van 75 miljoen euro in zijn contract bij Borussia Dortmund, maar het fenomeen eist daarbovenop een tekenpremie van 25 miljoen euro. En Raiola en Alf-Inge Haaland (de vader van de 21-jarige goalgetter) denken aanspraak te maken op een toelage van veertig miljoen euro. Als laatste zou Haaland van zins zijn om dertig miljoen euro (bruto) per jaar te verdienen, wat hoe dan ook een flinke aanslag is op het salarisbudget in Catalonië.

‘Erling kan en gaat de volgende stap maken’

Raiola zei onlangs over de toekomst van zijn cliënt: “We wisten al bij zijn komst naar Dortmund dat deze stap zou komen. Misschien gebeurt het deze zomer, misschien de zomer daarna. De kans is groot dat Erling komende zomer al gaat. Hij kan en gaat de volgende stap maken. Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City; dat zijn de grote clubs waar hij naartoe kan gaan. City is de laatste jaren vijf keer kampioen van Engeland geworden, aanzienlijk vaker dan Manchester United.”

Verdien 1.66 keer je inleg als Haaland tegen Eintracht Frankfurt scoort!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Bizar dat Barça koopt en koopt?

  • Ja
  • Nee
1220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie