Gehavend Bayern begint 2022 met dreun

Bayern München heeft vrijdagavond voor de vierde keer dit seizoen averij opgelopen in de Duitse Bundesliga. Voor de tweede keer was Borussia Mönchengladbach daarvoor verantwoordelijk: 1-2.

Bayern wist vooraf dat het een ontzettend lastige uitdaging tegemoet ging. De twee voorgaande edities dit seizoen liepen immers niet goed af voor Der Rekordmeister. In de eerste speelronde werd met moeite een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept, terwijl Gladbach in het Duitse bekertoernooi zelfs een historische zege behaalde (5-0). De corona-uitbraak en andere blessures maakten de opdracht nóg lastiger.

De start van Bayern was nochtans goed te noemen. In de achttiende minuut maakte goalgetter Robert Lewandowski alweer zijn eerste doelpunt van 2022. De Poolse spits werd aangespeeld door teamgenoot Thomas Müller, draaide behendig weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal vervolgens onhoudbaar achter de Zwitserse doelman Yann Sommer: 1-0.

Gladbach moest dus in achtervolging tegen het gehavende Bayern. Amper tien minuten na de treffer van Lewandowski stond het al gelijk in de lege Allianz Arena. De Bayern-defensie kreeg een voorzet vanaf de rechterflank niet weggewerkt en doelman Sven Ulreich, de vervanger van de besmet geraakte Manuel Neuer, slaagde er niet in om de bal tegen te houden: 1-1.

Gladbach ging zelfs met een voorsprong de rust in. Stefan Lainer zette zijn hoofd tegen een hoekschop aan en opnieuw slaagde Ulreich er niet in om de bal uit zijn doel te ranselen. Bayern kreeg nog wel een enorme kans om nog voor de theepauze langszij te komen, maar Lewandowski raakte het aluminium en Müller wist de rebound niet te verzilveren.

In de tweede helft ging Bayern op jacht naar minimaal een punt. Het elftal van coach Julian Nagelsmann creëerde daartoe ook wel de kansen, maar ondanks een veelvoud aan balbezit lukte het niet om dat in goals om te zetten. Lewandowski had daarbij ook de pech dat hij voor de tweede keer deze avond het aluminium op zijn weg trof. Aan de andere kant vergat Andrea Plea overigens om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Ondanks de thuisnederlaag is er nog niets aan de hand voor Bayern. De Duitse topclub staat immers negen punten voor op achtervolger Borussia Dortmund, dat zelfs bij winst op Eintracht Frankfurt op ruime achterstand blijft.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Robert Lewandowski, 1-1 (27′) Florian Neuhaus, 1-2 (31′) Stefan Lainer

Wint Bayern wel van Köln? Win 1.33 keer je inleg bij bet365!

Gaat Bayern opnieuw landskampioen worden?