Schöne hoopt op terugkeer: “Ik zou het geweldig vinden”

Foto: Schöne hoopt op terugkeer: “Ik zou het geweldig vinden”

Lasse Schöne is alweer een aantal seizoenen bij Ajax vertrokken. De middenvelder houdt de verrichtingen van zijn voormalig ploeggenoten nog altijd goed in de gaten, zo ook van Christian Eriksen. De Deen kreeg mee dat zijn landgenoot doorgaat met zijn loopbaan en daar is hij zeer enthousiast over.

Eriksen kreeg afgelopen zomer tijdens het Europees kampioenschap een hartstilstand op het veld, waardoor artsen hem moesten reanimeren en hem naar het ziekenhuis brachten. Wonder boven wonder hield Eriksen weinig aan het moment over, desondanks verbiedt de Serie A hem om nog langer voor Internazionale uit te komen.

Het was daarom de vraag of Eriksen nog wel op het veld zou verschijnen. De Deense middenvelder moest niet alleen de schok verwerken van de zomer, ook kreeg hij plotseling de taak om een nieuwe club te zoeken. Na lang denkwerk liet hij echter weten dat hij graag op het wereldkampioenschap in Qatar wil verschijnen en daarom op zoek gaat naar een nieuwe club.

Velen koppelen de naam van Eriksen aan Ajax. De aanvallende middenvelder brak ooit door in Amsterdam en verdiende zo een transfer naar Tottenham Hotspur. Schöne heeft nog geen idee waarvoor Eriksen kiest, al heeft hij stiekem wel een voorkeur. “Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat”, zo laat Schöne weten in een interview met De Gelderlander.

Opluchting overheerst

Schöne benadrukt vervolgens dat hij voornamelijk opgelucht is dat het weer goed gaat met zijn landgenoot. “Ik ben heel blij dat Chris zich goed voelt, voor hem en zijn familie. Mooi dat hij stappen maakt en dat hij erbij wil zijn op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar eind van het jaar. Dat hij nog vol voor zijn voetbalcarrière gaat.”

Wint Ajax van FC Utrecht? Grijp 1.44 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax Eriksen terughalen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie