Schreuder verklaart opvallende move: “Ik wist dát ook”

Foto: Schreuder verklaart opvallende move: “Ik wist dát ook”

Alfred Schreuder heeft bij Club Brugge een nieuwe uitdaging te pakken. De oefenmeester moet de club naar een landskampioenschap leiden en heeft veel zin om zichzelf te bewijzen. Dat vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

De Nederlander was sinds de zomer van 2020 actief bij Barcelona, waar hij onder leiding van hoofdtrainer Ronald Koeman mocht proberen om de club op de rit te krijgen. Daarin slaagde Schreuder slechts gedeeltelijk. Waar beide trainers onder moeilijke omstandigheden het voor elkaar kregen om een sterk team op de been te brengen, zorgde dit niet voor spetterende resultaten.

Aan het einde van 2021 besloot het bestuur van Barcelona daarom in te grijpen. Barcelona liet zowel Koeman als Schreuder weten dat ze hun biezen mochten pakken en dat de club op zoek ging naar een nieuwe hoofdtrainer die deze uiteindelijk vond in de vorm van Xavi. Hoewel het een pijnlijk einde was voor Schreuder, kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn periode in Spanje.

In gesprek met de Nederlandse krant laat hij zichzelf positief uit over Koeman. “Hoe Ronald op topniveau omgaat met spelers. En zijn kalmte onder de immense druk. Ja, het was mooi en goed om hem bij Barcelona assisteren”, zo benadrukt hij. “Maar ik wist ook: hierna wil ik weer eigen baas zijn. Club Brugge is nu een mooie kans.”

Landgenoten ontmoeten

Schreuder krijgt in Brugge te maken met meerdere Nederlanders. Zo kan hij beschikken over Ruud Vormer en Bas Dost die het beiden uitstekend doen bij Club Brugge. Bovendien heeft Schreuder de beschikking over Noa Lang. De smaakmaker van de Belgische topclub heeft naar verluidt een moeilijke persoonlijkheid, waardoor Schreuder een uitdaging te wachten staat.

Verliest Club Brugge punten tegen Sint-Truidense? Pak tot wel 10 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Schreuder slagen bij Club Brugge?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
104+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie