Grote twijfels over Veerman: “Parasiteert te veel op zijn talent”

Foto: Grote twijfels over Veerman: “Parasiteert te veel op zijn talent”

Gertjan Verbeek is er niet van overtuigd dat Joey Veerman gaat slagen bij PSV. De ervaren trainer vindt de middenvelder niet constant genoeg, maar snapt wel dat de Eindhovenaren de gok durven te nemen voor een slordige zes miljoen euro.

Verbeek stelt dat de prestaties bij sc Heerenveen van ‘heel goed tot ver onder de ondergrens’ variëren. “Iedereen ziet dat hij met afstand de beste speler is van Heerenveen, maar het is nog te wisselvallig”, stelt de clubloze trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hij is geen stabiele factor. Ik begrijp heel goed dat PSV hem heeft gehaald. Een Nederlandse speler met zoveel voetbalinzicht zie je tenslotte weinig. Maar in hoeverre het een succes wordt? Ik heb mijn twijfels. Kijk de duels van Heerenveen erop na. Naarmate de wedstrijd vordert zie je dat hij, de grote vormgever, steeds minder vermogen heeft.”

Parasiteren op talent

Verbeek vergelijkt de situatie van Veerman met die van Klaas-Jan Huntelaar en Ruud van Nistelrooy, die ook via Heerenveen in de Nederlandse top terecht kwamen. “Zowel Klaas-Jan als Ruud haalde elke wedstrijd en elke training meer dan het maximale uit zichzelf”, stelt de oud-coach van Heerenveen tussen 2004 en 2008 . “Alles stond bij hen in het teken van beter worden, van investeren, van er alles voor over hebben om de top te halen. Bij Joey heb ik soms het gevoel dat hij te veel parasiteert op zijn talent.” 

Verbeek noemt daarbij een voorbeeld. “Uit de verhalen begrijp ik dat Joey kort in Friesland woonde, maar dat hij sinds de komst van de andere Veerman (Henk, red.) weer dagelijks op en neer reist vanuit Volendam. Dagelijks zo lang in de auto zitten, dat doe je in mijn ogen niet als prof. Daarin zit wel een verschil met Huntelaar en Van Nistelrooij. Zij waren als Heerenveen-speler in alle opzichten klaar voor de top. Die overtuiging heb ik bij Veerman niet.”

Wint PSV direct dit nieuwe jaar tegen Groningen? Pak €140 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Verbeek?

  • Ja
  • Nee
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie