‘Blunderende overheid verpest ook PSV-Ajax’

Foto: ‘Blunderende overheid verpest ook PSV-Ajax’

Door de coronamaatregelen van de overheid kregen we vlak voor de winterstop een uitgeklede versie van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (0-2) te zien, en dat is hoogstwaarschijnlijk óók het geval op 23 januari, als de Amsterdammers het opnemen tegen Eredivisie-koploper PSV.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Volgens NU.nl denkt het Outbreak Management Team (OMT) namelijk nog niet aan verdere versoepeling van het huidige maatregelenpakket… “De heropening van de scholen op 10 januari is de enige versoepeling die op korte termijn is geadviseerd. De deskundigen hopen dat er dankzij de boostercampagne eind januari ruimte is voor verdere versoepelingen.”

Vrijdag vergadert het OMT verder over de coronasituatie in ons land: “Door de terughoudendheid van de deskundigen lijkt het uitgesloten dat er bij het volgende ‘weegmoment’ van het demissionaire kabinet, op vrijdag 14 januari, versoepelingen worden aangekondigd.”

Volgens NU.nl hoopt het OMT dat er eind januari genoeg boosterprikken zijn gezet om verdere verspreiding van Covid-19 genoeg af te remmen. Daarna kunnen er pas nieuwe versoepelingen geadviseerd worden…

Eredivisie

Voor de Eredivisie betekent dat dat de aankomende achttien wedstrijden nog zonder publiek wordt gespeeld. Het gaat om: PEC Zwolle-Willem II, NEC-Heracles Almelo, Feyenoord-Vitesse, FC Twente-sc Heerenveen, Go Ahead Eagles-RKC, FC Utrecht-Ajax, FC Groningen-PSV, SC Cambuur-Sparta, Fortuna Sittard-AZ, Vitesse-FC Groningen, AZ-SC Cambuur, sc Heerenveen-PEC Zwolle, Willem II-FC Twente, NEC-Feyenoord, PSV-Ajax, Heracles-Go Ahead Eagles, Sparta-FC Utrecht en RKC-Fortuna Sittard.

Dat is een hard gelag voor de clubs én de supporters. Des te meer omdat die zien dat er in het buitenland wél met publiek gespeeld wordt. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld, waar de (afgezwakte) omikronvariant om zich heen grijpt. De KNVB repte onlangs van beleidsarmoede, en die houdt aan.

Stunt FC Utrecht na de winterstop door van Ajax te winnen? Pak 5.75 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ben jij er klaar mee?

  • Ik wel
  • Ik niet
1217+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie