TRANSFERUURTJE: Veerman-deal, transfer Onana is rond

Foto: TRANSFERUURTJE: Veerman-deal, transfer Onana is rond

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Nederland:

Joey Veerman maakt een toptransfer in de Eredivisie: de toekomst van de sc Heerenveen-middenvelder ligt volgens De Telegraaf bij PSV. Dat betekent meteen dat Feyenoord beteuterd achterblijft, ook de Rotterdammers wilden de spelmaker inlijven… “Joey Veerman verhuist van sc Heerenveen naar PSV”, schrijft het bovengenoemde dagblad stellig. “Beide clubs hebben een akkoord bereikt over de overgang van de middenvelder, die een contract voor 4,5 jaar zou gaan tekenen. Pas maandag werd duidelijk dat PSV een serieuze gooi wilde doen naar Veerman, die ook in de belangstelling stond van Feyenoord”, vervolgt De Telegraaf. “In de avonduren werd er uitvoerig onderhandeld. PSV had haast. Het ziet in Veerman de vervanger voor Ibrahim Sangaré, die door de deelname van Ivoorkust aan de Afrika Cup een aantal weken absent is. In die periode speelt PSV een aantal topwedstrijden, waaronder het duel met Ajax.” De Eindhovenaren betalen 5,5 à zes miljoen euro voor hun aanwinst.


Feyenoord heeft dus achter het net gevist: Joey Veerman verruilt zijn werkgever sc Heerenveen voor PSV. Bij de pakken neerzitten, dat kennen de Rotterdammers echter niet. Nu gaat technisch directeur Frank Arnesen namelijk voor een heuse hereniging. 1908.nl, de nieuwe website van ‘Twitter-fenomeen’ Feyenoord Transfermarkt, schrijft namelijk op dinsdag: “Feyenoord schakelt hard door na het mislopen van Joey Veerman en gaat zich melden voor een ander interessant target. Het oog is gevallen op een oude bekende: Tonny Trindade de Vilhena (27). Hij moet losgeweekt worden bij het Russische FK Krasnodar.”

André Onana maakt het seizoen af in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax, maar vertrekt daarna transfervrij naar het buitenland. En naar verluidt is zijn overstap al helemaal rond: het lijkt er sterk op dat de toekomst van de Kat uit Kameroen in het Giuseppe Meazza ligt. Volgens journalist Saber Desfarges van het Franse medium Téléfoot heeft de doelverdediger inmiddels ‘ja’ gezegd tegen een contractvoorstel van Internazionale. Door zijn transfervrije status in de zomer van 2022 kan de Ajacied binnenkort al zijn handtekening zetten bij de Nerazzurri. Volgens Fabrizio Romano hebben de Italianen zich inmiddels officieel in Amsterdam gemeld.


Kenneth Perez snapt niet dat er zoveel te doen is om de terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax. De Deense analyticus heeft zich flink geërgerd aan de, wat hem betreft onterechte, mediastorm over de ‘comeback’ van de jonge spits. “Er wordt gedaan of dit nog nooit eerder vertoond is in de Eredivisie”, aldus Perez in het programma Voetbalpraat. “Het is gewoon een wisselspeler van Ajax die wisselspeler is geworden bij RB Leipzig en nu weer wissel gaat zitten bij Ajax. En er wordt toch een heisa om gemaakt, god man!” Sébastien Haller gaat met Ivoorkust naar de Afrika Cup en daarom líjkt Ajax Brobbey goed te kunnen gebruiken… “Die Afrika Cup is maar een maand.” Ook Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou begrijpt de transfer niet helemaal: “Het is wel een rare transfer. Ergens snap ik de heisa wel. Een speler die met zijn volle verstand niet één maar tien keer een contractverlenging weigert… Het is van beide partijen een beetje gek.”

Buitenland:

Niemand zou gek opkijken als Kylian Mbappé ervoor kiest om Paris Saint-Germain na het lopende voetbalseizoen in te ruilen voor Real Madrid. Al helemaal niet omdat De Koninklijke naar verluidt bereid is om goud geld te betalen voor zijn doelwit… In de afgelopen zomer brachten de Madrilenen tot drie keer toe een bod uit op de international van het Franse nationale team, maar technisch directeur Leonardo van PSG zei keer op keer ‘nee’. Over een half jaartje is Mbappé echter transfervrij en heeft de Braziliaan geen poot meer om op te staan. Volgens de Spaanse omroep ABC is voorzitter Florentino Pérez van Real van plan om de 23-jarige spits een bijzonder gepeperd aanbod te doen. In het Estadio Santiago Bernabéu zou hij maar liefst 21 miljoen euro per seizoen kunnen verdienen en daarnaast ligt er naar verluidt een tekenpremie van… veertig miljoen euro voor hem klaar!

Gaat Veerman het maken bij PSV?

  • Ja
  • Nee
173+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:35
1+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor EK
10:50
27+
Spotify-playlists AZ: straatrap en salsa
10:30
54+
‘Depay moet vrezen voor Atlético-exit’
10:15
0+
‘PSV-sterkhouder in belangstelling van drie topclubs’
09:50
66+
‘Feyenoord-plaaggeest staat voor megatransfer’
09:30
76+
Stadion Feijenoord mag miljoenen bijschrijven na besluit van gemeente
09:15
80+
Spaanse pers looft ‘magisch’ Real: ‘Madrid sterft nooit’
08:41
61+
‘Xavi moet snel definitief beslissen over Barça-toekomst’
08:21
699+
City accepteert CL-uitschakeling: ‘Cruijff zei ooit…’
07:50
2306+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
07:30
1708+
‘Feyenoord-assistent Hulshoff verlaat Feyenoord voor hoofdtrainerschap’
07:10
825+
‘ManCity wil Premier League-ster als vervanger De Bruyne’
23:45
35+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
426+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
55+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
152+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
212+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
4663+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
270+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie