Luuk de Jong bezorgt gehavend Barça overwinning

FC Barcelona heeft zondagavond zelfvertrouwen getankt. Ondanks de waslijst aan afwezigen won de Catalaanse topclub met 0-1 bij Real Mallorca, met een heldenrol voor Luuk de Jong.

Trainer Xavi Hernández had de wedstrijd op Mallorca bij voorkeur niet willen spelen. Zijn selectie werd in razend tempo uitgedund door coronabesmettingen, blessures en schorsingen. La Liga weigerde echter om het duel uit te stellen, waardoor Barcelona met de wel beschikbare spelers afreisde. Naast Frenkie de Jong verscheen daardoor ook Luuk de Jong in de basisformatie.

Het leek aanvankelijk niet de avond van Luuk de Jong te worden. Barcelona had driekwart van de tijd de bal, maar had moeite om de spits in stelling te brengen. Dit lukte na een half uur eindelijk. Eerst schoot de voormalig PSV-spits (gelinkt aan Cádiz en andere clubs) op aangeven Ferran Jutglà op de paal en een minuut later teisterde hij zelfs de lat middels een spectaculaire omhaal.

In de 44ste minuut was het dan toch bingo voor de Oranje-international. Het aluminium wist De Jong twee keer van scoren af te houden, maar tegen zijn kopbal vlak voor rust was geen kruid gewassen: 0-1. Zodoende kon de boomlange aanvaller alsnog met een glimlach de rust in.

In de tweede helft wist Barcelona de voorsprong niet uit te bouwen, al creëerde het daartoe wel kansen. Real Mallorca bleef daardoor in leven, maar nieuw puntenverlies werd vermeden dankzij een prachtige redding van Marc-André ter Stegen. De Catalanen klimmen daarmee naar plek vijf op de ranglijst, met een geringe achterstand op de nummers drie en vier.

Scoreverloop: 0-1 (44′) Luuk de Jong

Wedden op FC Barcelona? Winst op Granada levert je 1.70 keer de inzet op bij bet365!

Gaat FC Barcelona in de topvier eindigen?