Voorbeschouwing Chelsea vs Liverpool: een strijd om de tweede plaats

Foto: Voorbeschouwing Chelsea vs Liverpool: een strijd om de tweede plaats

Chelsea enLiverpool bekampen elkaar op 2 januari 2022 in Stamford Bridge. Beide ploegen willen vooral zo min mogelijk afstand laten tussen zichzelf en Manchester City, dat gestaag aan het weglopen is. Een gelijkspel doet niemand goed, enkel City, dus verwacht je een duel op het scherpst van de snede.

Chelsea: schiet er nog iemand over?

Bij Chelsea is het alle hens aan dek op de ziekenboeg. Nadat bekend is geraakt dat Ben Chilwell een operatie zal moeten ondergaan om zijn kruisbanden te herstellen, zijn er tijdens de wedstrijd tegen Brighton nog een aantal patiënten bijgekomen. Reece James, die nota bene op links postuleerde, moest na een kwart wedstrijd al naar de kant met een blessure. Ook Andreas Christensen kon de wedstrijd niet uitspelen. Tel Timo Werner daar nog bij, Thiago Silva en Ruben Loftus-Cheek, en je krijgt al een serieuze ploeg die in het stadion zit in plaats van op het veld staat.

Kopzorgen dus voor Thomas Tuchel, zeker omdat hij eigenlijk vijf verdedigers nodig heeft in zijn welbekende 3-4-3 systeem. Het oogt toch ietwat vreemd om Callum Hudson-Odoi daar op de flank te zetten. Hij heeft uiteraard de snelheid en het loopvermogen, maar de technische vaardigheden zijn toch vooral beperkt tot het aanvallende gedeelte. Van het verdedigende aspect heeft hij niet veel kaas gegeten, en dat is toch ook echt belangrijk in dit systeem. Marcos Alonso zal wel postvatten op links, en Trevoh Chalobah kan eventueel in de plaats van Christensen spelen, maar stilaan beginnen de keuzes toch op te geraken. Gelukkig is Romelu Lukaku net op tijd terug écht wedstrijdfit. Hij viel schitterend in tegen Aston Villa en maakte ook de enige goal tegen Brighton.

Liverpool: Salah in een ongewone
hoofdrol

Liverpool leed op de twintigste speeldag puntenverlies tegen Leicester City, dat nochtans in een matige vorm verkeert. Zoals bijna altijd speelde Salah een hoofdrol in de wedstrijd, maar het was lang geleden dat hij antagonist in plaats van protagonist was voor Liverpool. Omstreeks de vijftiende minuut zette hij een knappe actie op in de zestien, en hij werd onderweg lichtjes aangetikt door Wilfred Ndidi. Terechte penalty, en alle FPL-managers waanden zich al vijf punten (of tien) punten rijker. Salah trapte echter een dramatische penalty, en wist tot tweemaal toe in de rebound niet te scoren.

Buiten het feit dat het hierdoor 0-0 bleef, kreeg Kasper Schmeichel vleugels. Hij presteerde de jongste weken echt ondermaats, maar leek herboren na de penalty van topscorer Salah te pakken. Het feit dat hij zijn baard afgeschoren had en er tien jaar jonger uitzag, zat er misschien ook wel voor iets tussen. Alleszins, 0-0 en de wedstrijd was nog verre van over. Sadio Mané, volgens sommige Liverpool-supporters ooit ‘the best player in the weeerld’, miste ook nog een zeer grote kans. In de tweede helft kon Leicester dan op een diefje de 1-0 maken. Ademola Lookman viel in en zette vrijwel meteen een schitterende actie op vanop de middellijn, en werkte zelf geweldig af in de zestien. Daarna was Leicester allesbehalve van plan om deze voorsprong uit handen te geven, en Liverpool kon buiten wat corners en vrije trappen niet veel meer klaarspelen.

Wedtip: rode kaart

We verwachten een vrij potige wedstrijd tussen deze twee topploegen. Ze willen allebei koste wat het kost drie punten halen, en er zitten een aantal spelers bij die niet vies zijn van een kaartje, denk maar aan Andrew Robertson of Antonio Rüdiger. In dergelijke toppers trekken scheidsrechters ook wel gemakkelijker een kaart hebben we de indruk. Er zijn hiervoor een aantal interessante opties bij bet365. Dat er een rode kaart valt, staat op odd 4.75. Dat is zeker de moeite waard. Dat onze goede heilige Rüdiger een kaart pakt, staat ook op odd 3.40. Succes!

Odds Chelsea-Liverpool op bet365: Chelsea 3.00, gelijk 3.50, Liverpool 2.30

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Wie wint de wedstrijd?

  • Chelsea
  • Liverpool
  • Gelijkspel
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:00
3+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
1+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
54+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
140+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
109+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
486+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1984+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
758+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
175+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
74+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
116+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
627+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
651+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
808+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
488+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
53+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
169+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
39+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie