Schmidt keihard aangepakt: “Irriteer ik me mateloos aan”

Foto: Schmidt keihard aangepakt: “Irriteer ik me mateloos aan”

Roger Schmidt schat de kansen voor een kampioenschap tussen Ajax en PSV in als 80 tegen 20%, in het voordeel van de Amsterdammers. De Duitse coach noemde deze getallen later nog een aantal keer, maar clubwatcher Marco Timmer ergert zich er flink aan.

“Irriteer me mateloos aan dit citaat en die opmerking, meer omdat ie ‘m ook een aantal keer heeft herhaalt”, begint Timmer bij ‘zijn’ Voetbal International. Hij is netjes, wordt er ook naar gevraagd naar de concurrentiestrijd met Ajax. Dan geeft hij dit antwoord en dan denk je: er zal wel op reflecteert worden. Mij is wel eens uitgelegd: Schmidt is een ingenieur, denkt in nulletjes en eentjes en al heeft hij één keer iets vastgesteld dan blijft het zo. Voor mij geldt dat niet: als jij stelt dat Ajax meer munten heeft en dus meer punten moet halen, dan klopt dat op de lange termijn vaak. Maar PSV heeft veel meer munten dan de rest van de clubs. Dus dan komt het aan op hoe goed je bent tegen de kleinere clubs en daarnaast de toppers.”

In evenwicht

Timmer haalt meteen de laatste duels tegen Ajax aan. “Als je de wedstrijden tegen Ajax analyseert: ze hebben dan vorig jaar twee keer gelijkgespeeld  en verloren in de beker. Nu hebben ze de Johan Cruijff met 4-0 en verloren met 5-0. Dat is wel redelijk in evenwicht. Dus dan komt het op die wedstrijden aan. Het feit dat hij het herhaalt , ik heb daar over nagedacht: waarom zegt hij dit nu? Iedere speler die ik daar over spreek noemt het ook onzin. De een zegt: hij wil de druk bij ons weghouden en de ander zegt: ik kan me niet voorstellen dat hij dat gezegd heeft.”

Ondanks dat PSV vaak minder sprankelend speelt dan Ajax en dus minder mogelijkheden heeft zijn de Eindhovenaren wel winterkampioen. Het verschil in doelsaldo in het voordele van de Amsterdammers (+52 tegenover +22) is vooral opmerkelijk te noemen.

Wordt PSV kampioen? 2.75x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Irriteer jij je ook zo aan die uitspraak?

  • Ja
  • Nee
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie