Ajax-tegenstander Benfica ontslaat Jorge Jesus

Foto: Ajax-tegenstander Benfica ontslaat Jorge Jesus

SL Benfica, dat in februari tegen Ajax speelt in de knock-outfase van de Champions League, heeft zijn trainer Jorge Jesus ontslagen. Het is al langer hommeles bij de topclub uit de Portugese hoofdstad Lissabon.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Op maandag besloot Jesus zijn aanvoerder Pizzi van de training te sturen, maar die wist zich vervolgens gesteund door zijn medespelers én Benfica-voorzitter Rui Costa. De coach wist vervolgens wel hoe laat het was en besloot zijn ontslag aan te bieden. Dat heeft de Liga NOS-topclub vandaag geaccepteerd.

Nélson Veríssimo, die momenteel de leiding heeft bij het tweede elftal van Benfica, is tot het eind van het jaar aangesteld als nieuwe trainer. Hem kunnen we dus ook aan de zijlijn verwachten bij de dubbele ontmoeting tussen de Portugezen en Ajax in het miljardenbal.

Jesus werd onlangs in verband gebracht met de Braziliaanse club Flamengo, maar voorzitter Rodolfo Landim reageerde: “Er is geen sprake geweest van onderhandelingen. Er lagen wel al formele standpunten van Benfica en Jorge zelf. Maar na alle voorbereidende gesprekken met hem hebben we het afgebroken.” De 67-jarige trainer werkte eerder al bij Flamengo en won in Rio de Janeiro het kampioenschap en de Copa Libertadores.

Overigens wordt de coach nog wél gelinkt aan Atlético Mineiro, een andere Braziliaanse club.

Wint Ajax uit bij Benfica? Verdien 2 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
55+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie