‘Brugge heeft duidelijke boodschap voor Noa Lang’

Foto: ‘Brugge heeft duidelijke boodschap voor Noa Lang’

Noa Lang misdroeg zich afgelopen weekend wederom. Hij kreeg na afloop van de verloren derby tegen Cercle een tweede gele kaart omdat hij een logo van de tegenstander van de muur afsloeg in de catacomben ne ‘vluchtte’ daarna richting Dubai voor vakantie.

Hoewel men bij Club Brugge natuurlijk niet blij zal zijn met het wangedrag van de Nederlander, zullen er niet gelijk harde sancties volgen. Dat denkt ook Kris Perquy, mental coach die ook voor de Belgische voetbalbond KBVB werkt. “Ik denk dat ze hem bij Club Brugge managen door te zeggen: het feit dat hij weleens buiten de lijntjes kleurt, zorgt er ook voor dat hij zo sterk is.”

“Het emotionele luik neemt men erbij. Uit vrees dat, wanneer je hem probeert bij te schaven, er zo een stuk van zijn intuïtieve manier van spelen verloren zal gaan. En dat zijn evenwel twee aparte dingen”, vervolgt Perquy in Het Laatste Nieuws. Hij legt verder uit dat Belgische jeugdspelers ‘getraind worden om emoties te herkennen’, bijvoorbeeld een tegenstander die op het randje van ‘doorslaan’ balanceert, of een scheidsrechter die geen gele kaarten uitdeelt.

Triggers

“Je probeert die triggers zo snel mogelijk te herkennen vooraleer de emoties het overnemen. Want dat moet je proberen te vermijden. Als die emotie niet té overheersend is, kan een speler makkelijk de klik maken. En zich focussen op de tactische richtlijnen of taken. In het geval van zondag is het wellicht ook de combinatie met fysieke vermoeidheid.”

Perquy vindt dat het mentale aspect nog meer aandacht moet krijgen bij voetballers. “Ik raad elke eersteklasser alvast aan om op een structurele manier met een mental coach te werken. Op die manier worden dergelijke mentale technieken automatismen.”

Verdien 13 keer je inleg als België het WK wint!


Zijn gedrag voor lief nemen is de juiste methode

  • Eens
  • Oneens
520+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie