‘Daley Blind inspireert Ajax tot nieuwe knaltransfer’

Foto: ‘Daley Blind inspireert Ajax tot nieuwe knaltransfer’

Daley Blind geldt ook dit seizoen weer als een sleutelspeler van Ajax, inmiddels als linksback. Mogelijk heeft zijn ‘tweede jeugd’ in Amsterdam ook wel Christian Eriksen doen besluiten om terug tee willen keren bij de club, zo stelt oud-trainer Morten Olsen.

Blind keerde in 2019 terug bij Ajax. “Daley had ook een hartprobleem en kreeg een defibrillator, maar speelt nog steeds op topniveau”, weet Olsen, in gesprek met The Athletic. Hij ziet Eriksen nog niet stoppen als prof, nu hij weg moest bij Inter Milan. “Ik heb Christian bijna zes jaar meegemaakt bij het nationale elftal en hij bleef na de training altijd langer op het veld. Zo was hij ook bij Ajax, bij Tottenham en ook bij Inter. Hij houdt gewoon van voetballen. Het gaat niet om het geld, maar dat hij kan blijven doen waar hij van houdt.”

Afwachten

Toch is er nog niets definitief. “Het ligt eraan hoe Christian er mentaal mee omgaat. In één moment veranderde zijn hele leven. Hij is pas 29 jaar en normaal gesproken zouden dit zijn beste jaren moeten zijn. Ik zou zeggen: hij heeft nog vier of vijf goede jaren in zich, maar deze beslissing moet hij zelf nemen.”

De 72-jarige Olsen besluit: “Het belangrijkste is dat Christian nog leeft. Nu is de vraag voor Christian en zijn familie: wat nu? Wij kunnen alleen maar hopen dat hij de juiste beslissing neemt.” Onlangs sprak de Deen nog met zijn landgenoot. “Ik weet dat hij graag weer zou willen spelen. Hij is nu een beetje aan het trainen.”

Eindigt Utrecht-Ajax gelijk? Win vijf keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ajax moet Eriksen terughalen

  • Ja
  • Nee
2129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie