Ajax sluit Brian Brobbey weer in de armen

Foto: Ajax sluit Brian Brobbey weer in de armen

Brian Brobbey vertrok in de afgelopen zomer transfervrij bij Ajax naar het Duitse RB Leipzig, maar is na een half jaartje in de Bundesliga (zonder al te veel speelminuten) weer terug in de Johan Cruijff ArenA. De Telegraaf meldt dat de (huur)deal rond is.

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

Volgens het dagblad hebben de Amsterdammers hun eerste winteraanwinst binnen: “Bronnen rondom de Amsterdamse club melden dat er een akkoord is met RB Leipzig over de huur van Brian Brobbey (19), die daarmee na een half jaar terugkeert op het oude nest. Ajax wilde graag een optie tot koop in de huurovereenkomst opnemen, maar de Duitsers bleken daar niet toe bereid, waardoor er op zijn vroegst komende zomer over een definitieve overgang van Brobbey wordt gesproken.”

De krant weet dat er op deze manier een vurige wens van oefenmeester Erik ten Hag in vervulling gaat. Sébastien Haller gaat natuurlijk met Ivoorkust naar de Afrika Cup… “De spits komt met Ivoorkust uit op Afrika Cup en mist onder meer de lastige uitduels met FC Utrecht en PSV. Het betekent allerminst dat Brobbey slechts als stand-in van Haller wordt gezien, want binnen Ajax is iedereen overtuigd van de bijzondere kwaliteiten van de bonkige, maar snelle spits.”

Nu Bergwijn nog…

Marc Overmars is nog niet klaar: hij wil ook Steven Bergwijn nog naar onze hoofdstad halen… “De directeur voetbalzaken moest voor de huur van Brobbey overigens nog wel even over zijn eigen schaduw heen stappen. Voorheen was hij bij Ajax de regel dat de deur in principe dicht bleef voor jeugdspelers, die de club transfervrij hadden verlaten. Het – zoals het intern wordt omschreven – fantastische karakter van de spits en zijn verwachte meerwaarde zorgden er echter voor dat Overmars geen seconde over de deal hoefde na te denken, toen die mogelijk bleek.”

Verdien 2 keer je inleg als Ajax na de winterstop van Benfica wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Goede deal?

  • Ja
  • Nee
684+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie