TRANSFERUURTJE: Ajax schakelt door, droomtransfer Senesi

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax schakelt door, droomtransfer Senesi

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax kan een streep zetten door de komst van Ricardo Pepi. Volgens Transfermarkt is de achttienjarige aanvaller van FC Dallas definitief op weg naar VfL Wolfsburg. Pepi werd dit jaar meerdere malen in verband gebracht met een overstap naar Amsterdam. Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf bevestigde de interesse, maar het wordt dus Duitsland voor hem.

Ajax wil in januari de voorhoede ondanks het mislopen van Pepi wel nog versterken. Het vizier is gericht op Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Brian Brobbey (RB Leipzig). Laatstgenoemde lijkt zelfs al zijn rentree in Amsterdam te verklappen. In zijn Instagram Story deelt Brobbey een oude foto waarop we hem zien juichen in een Ajax-shirt. Transfergoeroe Fabrizio Romano reageert er met emoticons op en bevestigt dat hij ‘soon back’ is bij zijn oude liefde.

Marcos Senesi maakt in 2022 mogelijk een absolute droomtransfer. De naam van de Argentijnse verdediger van Feyenoord valt in relatie tot de Spaanse topclub Real Madrid. De Madrilenen zijn voor volgend jaar op zoek naar een extra centrale verdediger. De naam van Antonio Rüdiger (Chelsea) valt veelvuldig, maar het is bekend dat de clubleiding ook technologie gebruikt om mogelijke aanwinsten te gebruiken. Volgens Spaanse media is daarbij ook de naam van Senesi opgedoken.

Luuk de Jong staat officieel nog onder contract bij Sevilla, dat hem dit seizoen verhuurt aan FC Barcelona. De Catalanen zitten niet meer op De Jong te wachten en dat geldt eigenlijk ook voor Sevilla: de Spaanse suptopper is de kopsterke aanvaller ook liever kwijt dan rijk. Er is een optie voor De Jong, maar hij ziet het naar verluidt niet zitten om met Cadiz, de nummer negentien van La Liga, om lijfsbehoud te gaan strijden. Dat is goed nieuws voor PSV. De Eindhovenaren wilden De Jong deze zomer al halen, maar destijds gaf hoofdtrainer Roger Schmidt al aan dat De Jong geen haalbare kaart was. Later werd duidelijk waarom: De Jong kon voor FC Barcelona gaan voetballen. Nu dat avontuur in het Camp Nou-stadion op zijn einde lijkt te lopen, wordt de deur naar Eindhoven mogelijk opnieuw opengezet.


Buitenland:

Atalanta Bergamo speelt al de nodige jaren met een Nederlandse afvaardiging in de selectie. Vorige zomer kwam Teun Koopmeiners al landgenoten Marten de Roon en Hans Hateboer vergezellen. En in januari volgt er mogelijk nóg een Nederlander, want de Gazzetta dello Sport rept vandaag over een transfer van Sven Botman (OSC Lille) naar Italië. “Ze hebben hem nodig voor de Scudetto”, kopt de roze sportkrant zelfs vastberaden.

Royston Drenthe staat aan de vooravond van een stap hogerop in Spanje. De 34-jarige middenvelder kan in Murcia de move van Racing naar Real maken. Dit nieuws wordt gebracht door het regionale radiostation Onda Regional. Zij weten dat Drenthe dichtbij een winterse move is naar Real Murcia. Zij willen de Rotterdammer, die nog vastligt tot medio 2023, voor de rest van het seizoen huren.

Wint Ajax in Utrecht? Win 1.44 keer je inleg bij bet365!

Zie jij Luuk de Jong nog wel eens terugkeren bij PSV?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
781+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
51+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
52+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
569+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
323+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
361+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
348+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
646+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
266+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1511+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie