‘We hebben hem gedwongen om te spelen’

Foto: ‘We hebben hem gedwongen om te spelen’

Het Premier League-programma is killing en tijdens de feestdagen is dat al helemaal het geval. Tel daar de vele coronabesmettingen bij op, en het is niet gek dat oefenmeester Thomas Tuchel van Chelsea zich zorgen maakt om zijn spelers…

TIP: Jacks.nl is live en biedt zowel sportweddenschappen als een online casino aan. Waag een gokje bij Jack’s!

The Blues wonnen gisteren met 1-3 van Aston Villa, maar de Duitser zei na afloop tegen de Engelse media: “Ik maak me zorgen over de veiligheid en gezondheid van de spelers. Dat is de reden dat ik niet door het dolle heen ben.”

Callum Hudson-Odoi begon in de basis bij Chelsea, maar dat was een gokje: “Hij speelde geweldig. Normaal had hij een helft of maximaal zestig minuten kunnen spelen. Dat was al meer dan wat de medische staf had geadviseerd. Maar hij was sterk op de trainingen, dus daarom wilde ik hem op het veld hebben. Hakim Ziyech had pas één keer getraind, Callum had tweeënhalve training meegedaan. Dus we hebben hem min of meer gedwongen om mee te spelen. Dat was een risico, omdat hij net terugkwam van een coronabesmetting.”

Lukaku

Datzelfde gold voor Romelu Lukaku, die één helft speelde… “Ik had gevraagd of hij 45 minuten kon spelen. Dat was meer dan de medische staf had aangeraden, maar we vonden dat we dat risico konden nemen. Hij moet weer fit raken en dat is niet makkelijk. Als je het wedstrijdformulier bekijkt en alle namen leest, denk je misschien: iedereen is erbij, ze hebben een topselectie. Dat klopt, maar als je naar de details kijkt, zie je dat we enorme risico’s nemen. Er bestaat geen twijfel dat Lukaku enorm belangrijk is voor ons.”

N’Golo Kanté en Thiago Silva raakten geblesseerd en kunnen woensdag hoogstwaarschijnlijk niet meedoen tegen Brighton & Hove Albion.

Wint Chelsea met meer dan één doelpunt verschil van Brighton? Verdien 2.10 keer je inleg!

Gevaarlijk?

  • Zeker
  • Mwah…
54+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie