“Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn”

Foto: “Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn”

Denzel Dumfries excelleerde op het Europees kampioenschap in het shirt van het Nederlands elftal en dat smaakt naar meer: de rechtsback van het Italiaanse Internazionale kijkt uit naar het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

In een uitgebreid interview met Voetbal International zegt hij meteen: “Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn. Daar droom je van als jochie. Ik moet er dus voor zorgen dat ik heel veel minuten maak bij Inter. Want ik denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn. Vanaf het moment dat Ronald Koeman kwam, waren we een team in ontwikkeling. Inmiddels hebben we een heel ervaren groep.”

“Kijk naar waar veel internationals spelen”, gaat de voormalige PSV-aanvoerder verder. Inter, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Liverpool, Dortmund, Tottenham, Ajax en PSV. We hebben een goede mix van ervaren jongens en grote talenten. Juist doordat we al een aantal jaren samenspelen en steeds meer ervaring krijgen, mag je ook steeds meer van ons verwachten, denk ik. Ik doe dat in elk geval wel. We worden steeds sterker, dat voelen we wel met elkaar.”

4-3-3 of 5-3-2?

Hij herhaalt nog maar eens: “Ik wil gewoon spelen op het WK”, waar hij aan toevoegt: “En of dat voor mij in een 4-3-3 of 5-3-2 is, maakt mij niet uit. Het is wat de bondscoach wil. Ik weet wel dat ik het laatste systeem tactisch steeds beter begrijp. Daar kan ik bij Oranje profijt van hebben. Dat er in Nederland mensen zijn die nog steeds denken dat dit geen aanvallend systeem is, vind ik raar. Bij Inter moeten we echt in de gaten houden dat we de restverdediging goed op orde hebben, zo aanvallend is het. Dat kan met het Nederlands elftal dus ook.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Staat hij op het WK in de basis?

  • Ja
  • Nee
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie