Kishna: “Ik dacht dat ik dood kon gaan”

Foto: Kishna: “Ik dacht dat ik dood kon gaan”

In het hier en nu voelt Ricardo Kishna zich weer voetballer, maar dat was in de afgelopen jaren niet vaak het geval. De buitenspeler zat in een ‘achtbaan’ die hem onder meer verschillende zware knieblessures, angstaanvallen en een depressie bezorgde…

De oud-Ajacied dacht alles gehad te hebben, maar werd in de zomer geveld door het coronavirus… Aan de NOS vertelt hij: “Knallende koppijn en koorts. Ik heb een week in bed gelegen. Het sloeg op mijn longen en ik kreeg een longontsteking. Af en toe liep ik een rondje in de buurt. Dat was al een enorme opgave. Ik had nooit gedacht zo ziek te worden van het virus. Als topsporter en fitte jongen denk je een goede weerstand te hebben. Dat viel behoorlijk tegen. Ik kon bijna niks meer.”

Dat was voor Kishna een bekend gevoel, want in zijn carrière liep hij méérdere zware knieblessures op: “Ik keek wedstrijden, maar kon zelf niet meedoen. Ik kon mijn energie niet kwijt en ging gamen tot diep in de nacht. Van het een kwam het ander. Ik ging me heel slecht voelen, had hartkloppingen, kreeg schokjes in mijn hoofd en als ik opstond, voelde het alsof mijn benen weg waren. Alsof ik elk moment in elkaar kon zakken. Heel beangstigend. Was de ene kwaal weg, kwam de ander. Een slopende strijd. Ik dacht dat ik dood kon gaan.”

Een vakantie naar Los Angeles bood uitkomst: “We hebben alleen maar leuke dingen gedaan en ik kreeg weer een normaal ritme, Dat was voor mij het kantelpunt. Vanaf toen ging het weer echt beter met mij. Het beste medicijn.”

Nu voelt Kishna zich weer voetballer: hij wil met ADO Den Haag promoveren naar de Eredivisie: “Als ik met mijn mindere ervaringen een of twee mensen kan helpen, is dat al pure winst. Het plezier is helemaal terug.”

Wint ADO na de winterstop van Excelsior? De odd is 3.00!

Heftig?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
86+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie