‘Toekomst Frenkie de Jong staat al vast’

Foto: ‘Toekomst Frenkie de Jong staat al vast’

Frenkie de Jong is en blijft voorlopig onverkoopbaar voor FC Barcelona. Volgens ESPN Deportes heeft de clubleiding besloten om een streep te zetten door een mogelijke transfer.

Al maanden gonst het van de geruchten rond de voormalig Ajax-uitblinker. Met name Engelse topclubs hopen de middenvelder te verleiden tot een miljoenentransfer, maar op dit moment werkt Barcelona niet mee. Voor Ronald Koeman was het verkopen van De Jong al onbespreekbaar en diens opvolger Xavi Hernández denkt daar op dit moment precies zo over.

Kritiek

De Jong heeft de afgelopen maanden veel kritiek geïncasseerd. Volgens ESPN ontbreekt het de Oranje-international aan leiderschap, waardoor hij niet de gedroomde opvolger van Sergio Busquets is. Daarnaast is men ontevreden over de hoeveelheid creativiteit en balans die hij met zich meebrengt. Diens prestaties vallen simpelweg tegen, zo luidt de harde conclusie.

Toch weigert Barcelona om de middenvelder te laten vallen. Xavi wijt zijn mindere prestaties vooral aan het uitblijven van een echte break, waardoor hij niet honderd procent kán leveren. Feit is wel dat ook de opvolger van Koeman hem blijft opstellen wetende dat er veel concurrentie is op het middenveld. Xavi doet er dus weinig aan om dit probleem te verhelpen.

Na tweeënhalf jaar neemt de kritiek op De Jong dus in rap tempo toe. Richting 2022 zijn verschillende alarmbellen al afgegaan, maar Barcelona heeft al laten weten geen enkele intentie te hebben om zelfs maar te onderhandelen. Voorlopig is De Jong dus ‘onaantastbaar’ in Camp Nou.

Wint Barça in Mallorca? Win 1.70 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie