Ten Hag heeft verdriet van Ajax-situatie: “Ik moet dat toegeven”

Foto: Ten Hag heeft verdriet van Ajax-situatie: “Ik moet dat toegeven”

Erik ten Hag beleefde dit kalenderjaar een uitstekende periode in Amsterdam. De oefenmeester veroverde met Ajax twee hoofdprijzen, terwijl hij het dit seizoen eveneens goed doet. Desondanks ervaarde de trainer dit jaar eveneens teleurstellingen.

Zo moest hij dealen met de situatie rondom Quincy Promes. De aanvaller was bij Ajax in een goede vorm toen hij plotseling te maken kreeg met een rechtszaak. Ten Hag realiseerde zich op dat moment direct dat hij zijn selectie in bescherming moest nemen en vertelt in gesprek met het NRC dat hij er alles aan heeft gedaan om de prestaties hoog in het vaandel te houden.

Ten Hag blijft echter niet onberoerd in de kwestie. De trainer, die in de belangstelling staat van verschillende Europese topclubs, vindt het een heftige situatie waarmee hij te maken kreeg. “Ik moet toegeven dat het mij verdriet heeft gedaan. André en Quincy moeten de consequenties aanvaarden, maar ik had beiden een grotere bijdrage aan Ajax gegund”, stelt hij.

“De vervolging van Promes doet het imago van het team geen goed, de schuldvraag even daargelaten”, zo vervolgt Ten Hag. “En het team moet ik beschermen. Hetzelfde geldt voor Onana, al is zijn fout van een totaal andere orde. Ik hoop dat beide spelers hebben geleerd van hun fouten en die lessen meenemen in hun verdere carrière en leven.”

Situatie van Onana

De hoofdtrainer benadrukt dat Ajax alles eraan heeft gedaan om Onana langer bij de club te houden. Het lukte uiteindelijk echter niet om de Kameroener te overtuigen. Ten Hag vindt de beslissing van Onana zeer teleurstellend, maar is van mening dat hij in zijn huidige rol moet omgaan met de feiten. De doelverdediger is in januari overigens afwezig vanwege de Africa Cup.

Eindigt Ajax bovenaan in de eredivisie? Pak 1.50 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Vertrekt Ten Hag aan het einde van het seizoen bij Ajax?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie