Feyenoord presteert het onmogelijke met dit toptalent

Foto: Feyenoord presteert het onmogelijke met dit toptalent

Hoe moet je op de transfermarkt de concurrentie aangaan met de absolute top van Europa? Feyenoord vond de oplossing: door er snel bij te zijn. Een nieuw pareltje lijkt zijn weg naar Rotterdam-Zuid te vinden. In deze editie van SoccerNews-scout: middenvelder Karim Dermane.

Naam: Karim Dermane

Geboren: 7 december 2003 (18 jaar)

Nationaliteit: Togolees

Voorkeurspositie: Centrale middenvelder

Huidige club: WAFA SC (West African Football Academy)

Chelsea en Manchester City zaten achter Dermane aan en als deze clubs zich melden op het toneel, valt het publiek meestal stil. Een Europese grootmacht kan als het wil een bod van een Eredivisionist vertwee-drie-of viervoudigen. Dan gaat het om het salaris, de vergoeding voor de zaakwaarnemer(s) en vaak ook nog wat extra geld onder tafel voor de familie in het thuisland.

Verbazing

Toch wijst alles erop dat de net achttien jaar geworden Dermane voor Feyenoord kiest. De middenvelder uit Togo kreeg deze zomer een proefperiode aangeboden bij Feyenoord Onder-21 en dat beviel goed van beide kanten. Vooral aan de kant van Feyenoord was er verbazing. Het gerucht gaat dat Dermane het dusdanig goed deed op Varkenoord, dat de werknemers van de Rotterdamse club zich af vroegen of een speler met zijn kwaliteiten überhaupt wel haalbaar was voor een club als Feyenoord.

Het antwoord lijkt dus ‘ja’ te zijn. Volgens bronnen rondom de club heeft Dermane zijn medische keuring inmiddels al achter de rug en is hij voor het restant van dit jaar teruggekeerd naar Afrika. In januari komt hij terug naar Nederland om daar een nieuw avontuur aan te gaan, met een contract bij Feyenoord op zak.

Dermane heeft clubs als Chelsea, Manchester City en Red Bull Salzburg links laten liggen voor een contract bij Feyenoord, maar wat voor een speler is het? Dermane is een centrale middenvelder met een goede visie en een uitstekende pass. Al op jonge leeftijd maakte hij zijn opwachting voor Togo Onder-20, waar hij samenspeelde met landgenoten die circa drie jaar ouder waren.


Met Aliou Balde beschikt Feyenoord over een ander toptalent uit Afrika

Juryrapport

In Togo weten ze het al zeker: Dermane gaat in de nabije toekomst al een grote rol spelen bij het nationale elftal. Daarom werd de middenvelder vroeg doorgeschoven naar een hoger elftal, waar hij liet zien mee te kunnen met het niveau. Tijdens een minitoernooi speelde Dermane de sterren van de hemel en belandde hij in het Elftal van het Toernooi. Het juryrapport was uiterst lovend: “De jonge middenvelder uit Togo heeft zichzelf onderscheiden met zijn technische begaafdheid en het gemak waarmee hij het middenveld domineert.” Dit kreeg hij een jaar geleden dus voor elkaar tegen oudere spelers, toen hij net 17 was geworden. 

Dermane kan de vierde Togolees in de Eredivisie worden en de eerste speler uit Togo met speelminuten voor Feyenoord op het hoogste niveau. In het verleden gingen spelers als Mawouna Amevor (35 wedstrijden in de Eredivisie namens Go Ahead Eagles), Peniel Mlapa (30 wedstrijden, VVV-Venlo) en Komi Tchangaï (28 wedstrijden, De Graafschap) hem voor.

Het is zeker niet voor het eerst dat Feyenoord rondkijkt in Ghana, waar de in Togo geboren Dermane op dit moment actief is bij WAFA SC. De Rotterdamse club had jarenlang een voetbalschool in het Afrikaanse land, genaamd de Feyenoord Fetteh Football Academy. In 2014 fuseerde Feyenoord Fetteh met een andere club en uit die fusie ontstond WAFA SC. De link tussen Dermane en Feyenoord ontstond dus eigenlijk al met de oprichting van de Feyenoord Fetteh Football Academy, vier jaar voordat Dermane werd geboren. 

Halverwege het seizoen draait Feyenoord bovenin mee in de Eredivisie. Bet365 geeft een quotering van 11.00 voor een Rotterdamse titel in het huidige seizoen.

Feyenoord wil Joey Veerman, een goed idee?

  • Ja
  • Nee
903+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:50
1+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
65+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
60+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
27+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
11+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
100+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
73+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
75+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
49+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
19+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
179+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
1784+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
497+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
199+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1712+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
539+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
797+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
14:09
718+
‘Opvallende nieuwe trainer Feyenoord’
14:03
24+
Xavi draait 180 graden en blijft tóch bij Barça
13:41
720+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie