‘Barcelona slachtoffert Dest in Torres-deal’

Foto: ‘Barcelona slachtoffert Dest in Torres-deal’

Barcelona haalt zo goed als zeker Ferran Torres naar Spanje. De aanvaller van Manchester City kost de club naar verluidt ongeveer 55 miljoen euro, waardoor Barcelona een flinke financiële puzzel te doen staat. Het gaat mogelijk ten koste van Sergino Dest.

De talentvolle rechtsback is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Bij de Amsterdammers beleefde hij in het seizoen 2019/2020 een veelbelovende start in het eerste team, waarna Barcelona haar interesse liet blijken. De Amerikaanse international besloot direct toe te happen en liet zijn club weten graag naar Spanje te willen vertrekken. Het bleek geen gelukkige keuze te zijn.

In zijn beginfase bij Barcelona beleefde hij een goede periode onder Ronald Koeman, maar de oefenmeester maakte de afgelopen maanden zelden meer gebruik van het talent. Zowel Koeman als Xavi kozen er wel een aantal maal voor om Dest op de rechtsbuitenpositie neer te zetten. Uit die duels bleek echter dat het niet de beste positie was van de Nederlandse Amerikaan.

Interesse van Bayern München

Aangezien Barcelona financiële ruimte probeert te scheppen om nieuwe spelers aan te trekken, lijkt een transfer van Dest tot de mogelijkheden te behoren. Het bestuur zou in december onderzoeken welke clubs geïnteresseerd zouden zijn om Dest over te nemen. ESPN meldt dat Bayern München het wel ziet zitten om hem aan de selectie toe te voegen.

De Duitse interesse komt niet bepaald als een verrassing. In de zomer van 2020 toonde Bayern München namelijk serieuze belangstelling voor de toenmalige Ajacied. Destijds koos Dest voor een avontuur in Spanje, maar door de huidige situatie ziet hij mogelijk nu wel kansen in een overgang naar de Bundesliga. Naar verluidt gaat het om een huurdeal met een optie tot koop.

Verliest Barcelona punten tegen Mallorca? Profiteer van een odd van 5.25 bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Welke club past beter bij Dest?

  • Bayern München
  • Barcelona
297+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie