Henderson maakt Engelse bond met grond gelijk

Foto: Henderson maakt Engelse bond met grond gelijk

Jordan Henderson is naast een goede voetballer ook altijd al een persoon met een goed onderbouwde, soms wat stevige mening geweest. Dit keer laat de Engelsman van Liverpool FC zich snoeihard uit over de gang van zaken in de Premier League.

Hendo vindt dat er niet voldoende wordt gekeken naar de gezondheid van spelers en potentiële gevaren daarvoor. Zo wordt er tijdens de kerstdagen gewoon door gevoetbald, terwijl er deze week nog een recordaantal van negentig besmettingen bij spelers en stafleden van PL-clubs is vastgesteld. Zes van de tien afgelopen wedstrijden werden afgelast, maar het schema op Boxing Day blijft vooralsnog overeind.

“Ik denk niet dat mensen in de gaten hebben hoe intens het is, totdat je het uit de eerste hand ziet”, vertelt Henderson aan de BBC. “Voetbal is alles voor ons en we betreden elke keer het veld met intentie om te presteren op het hoogste niveau. Maar helaas is het in deze periode lastig om dat te doen.”

Bomvol schema in coronatijd

Vanavond speelt Liverpool tegen Leicester, vervolgens komt het ook nog op 26 én 28 december in actie tegen respectievelijk Leeds United en wederom Leicester (beker). “Dit gaat nu al een paar jaar zo en het is moeilijk geweest, maar daar komt nu ook nog het coronavirus bovenop”, aldus de middenvelder. “Natuurlijk willen we als voetballers altijd spelen, maar ik maak me ernstige zorgen. Ik vrees dat niemand bij de FA het welzijn van de spelers serieus neemt. Vooral in deze periode..”

De 31-jarige leider van de Reds besluit zijn klaagzang: “We zullen proberen om op de achtergrond gesprekken te voeren en proberen om in de toekomst enige invloed te hebben, maar op dit moment heb ik het gevoel dat de spelers niet het respect krijgen dat ze verdienen. Er moet iemand komen die onafhankelijk voor ons kan spreken en de macht heeft om te zeggen dat dit eigenlijk niet goed is voor het welzijn van de spelers.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

 

Eens?

  • Ja
  • Nee
30+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie