‘Barcelona pakt uit met groot Memphis-nieuws’

Foto: ‘Barcelona pakt uit met groot Memphis-nieuws’

FC Barcelona en Memphis Depay stevenen af op een breuk. Volgens El Nacional wil de Catalaanse topclub overgaan tot verkoop om daarmee budget vrij te maken voor een spits als Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund).

Barcelona kon afgelopen zomer weinig ondernemen op de transfermarkt. De leiding stemde daarom in met het verzoek van toenmalig coach Ronald Koeman om de transfervrije Memphis in te lijven. De Oranje-international heeft in La Liga prima statistieken, maar in de topwedstrijden viel hij behoorlijk door de mand. Trainer Xavi Hernández en de clubleiding zien in hem niet de spits van de toekomst.

Barça denkt met Ferran Jutglà goud in handen te hebben. De Catalanen willen hem echter rustig de tijd geven en daarom hoopt men voor de komende jaren zekerheid in te bouwen door Haaland naar Camp Nou te halen. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft de club geïnformeerd dat dit mogelijk is, zeker omdat de Noor een voorkeur zou hebben voor deze bestemming.

Een transfer van Memphis in de zomer zou daarom de ideale optie zijn.

Barcelona voorkomt in dat geval een transfervrij vertrek en versterkt daarmee het budget om Haaland binnen te halen. Op dit moment ligt de vraagprijs op zo’n vijftig miljoen euro, maar mogelijk neemt de Catalaanse topclub genoegen met minder.

Memphis is niet de enige Nederlander die mag uitkijken naar een andere club. Ook voor Luuk de Jong is geen toekomst meer in Catalonië.

Wint Barça van Sevilla? Win 2.87 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Memphis vertrekken?

  • Ja
  • Nee
1172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie