“De kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer is klein”

Foto: “De kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer is klein”

Het dienstverband van Gertjan Verbeek als oefenmeester van Keuken Kampioen Divisie-club Almere City FC is uitgelopen op een grote sof. Trainer en spelersgroep lagen met elkaar overhoop en onlangs werd de noeste Deventenaar op non-actief gesteld.

Het is nu de vraag of Verbeek überhaupt wel verdergaat als coach… In gesprek met de NOS vertelt hij: “Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen. Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein.”

Het vertrek van de trainer heeft Almere City nog geen goed gedaan: “Ze zijn zelfs nog gezakt. Er is wel wat meer energie in de ploeg. Maar het is een repeterend verhaal: ze kunnen ‘m winnen, ze kunnen ‘m verliezen. Tot nu toe zijn ze nog niet aan de betere hand. Dat is jammer.”

Onder Verbeek presteerde de club al helemaal ondermaats: “Het was duidelijk dat we niet op koers lagen. De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen.” Er volgden gesprekken met de clubleiding: “Je gaat dan kijken in hoeverre je nog met elkaar op één lijn zit om het schip weer op koers te krijgen. Maar daar dachten de directie en ik toch anders over. En als je niet overeen kan komen hoe de boel vlot te trekken is, dan moet je ermee ophouden.”

De voormalige trainer van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord benadrukt dat hij niet ontslagen is: “Ik ben op non-actief gesteld. Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien. En ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt. Maar goed, ik heb er dit keer een aandeel in gehad en dan weet je dat je als trainer aan de beurt bent.”

Op wedstrijden van Almere City inzetten doe je bij bet365!

Ga jij hem missen?

  • Ik wel
  • Ik niet
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie