City haalt uit in Newcastle, averij voor Chelsea

Manchester City heeft zondagmiddag de koppositie in de Premier League versterkt. De formatie van Pep Guardiola rekende eenvoudig af met het ambitieuze doch kwakkelende Newcastle United: 0-4.

Newcastle United staat onder de streep in de Engelse competitie. Tegen het makkelijk scorende Manchester City wilde de ploeg van Eddie Howe ongetwijfeld scherp beginnen, maar al in de vijfde minuut ging het helemaal mis op St. James’ Park. De thuisploeg verdedigde dramatisch uit en daardoor kon de Portugees Rúben Dias de trekker al vroeg overhalen: 0-1.

Binnen het half uur verdubbelde Manchester City de score. João Cancelo haalde overtuigend uit en leek de wedstrijd daarmee al vroeg in het slot te gooien. Dat bleek ook in de tweede helft. Riyad Mahrez zorgde na ruim een uur spelen voor de 0-3, waar Raheem Sterling vlak voor tijd ook nog zijn doelpunt mee wist te pikken.

Daarmee werd de teller opgeschroefd naar 106 Premier League-goals in één kalenderjaar, een verbetering van het oude record uit 1929. Belangrijker is dat City een nieuwe stap zet richting titelprolongatie.

Averij voor Chelsea

Chelsea verspeelde tegelijkertijd twee dure punten in de titelstrijd. De Londenaren bleven uit bij Wolverhampton Wanderers steken op een 0-0 gelijkspel.

In Wolverhampton had Chelsea veel moeite met de opponent. De thuisploeg was zelfs de betere ploeg en had de pech dat een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na rust probeerde de titelfavoriet nog wel om er met de winst vandoor te gaan, maar dat plan mislukte.

Wedden op Premier League-duels? Maak je bet365-account aan en win!