‘Ajax overweegt bizarre transfer: Belgische aanvaller’

Foto: ‘Ajax overweegt bizarre transfer: Belgische aanvaller’

Ajax wil in januari nog een extra aanvaller binnenhalen. De meest genoemde namen zijn Steven Bergwijn en Brian Brobbey, maar naar verluidt is ook Manuel Benson een optie voor de Amsterdammers.

Volgens informatie die in handen is van VoetbalNieuws.be zaten er gisteren scouts van Ajax op de tribune bij Royal Antwerp – KAS Eupen (4-2), en wel voor Benson. Hij was met een assist en een goal – niet voor het eerst dit seizoen – van doorslaggevende waarde voor de winnende partij.

De Belgische website schrijft dat in de 24-jarige Benson de ideale opvolger van Antony geïdentificeerd zou zijn. “Voorlopig is er wel nog geen concrete interesse en de linksvoetige speler zal de komende maanden nog wat progressie moeten maken en constanter worden”, klinkt het. Dit seizoen staat de teller van de flankflitser al op zes goals en vijf assists in 27 wedstrijden.

Geflopt bij PEC Zwolle

Ook AS Monaco zou al interesse hebben getoond in het afkopen van het contract van Benson in Antwerp, dat nog tot na volgend seizoen doorloopt. Dat hij het dit seizoen zo goed doet in de Belgische Jupiler League Pro is best opvallend, want vorig seizoen werd hij nog zonder succes verhuurd aan PEC Zwolle. In dertien wedstrijden voor de Blauwvingers scoorde hij welgeteld nul goals. Wel leverde de jeugdinternational van België er vier assists. In september 2019 werd Benson nog de duurste aankoop van Antwerp aller tijden (voor drie miljoen euro vanaf RC Genk).

Houdt Ajax zondag de nul tegen Feyenoord? De quotering is liefst 2.37!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Benson Manuel Hedilazio (@bensonmanuelhedilazio)

Moet Ajax voor Benson gaan?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
432+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie