‘Oorlogsgebied door verraad Berghuis’

Foto: ‘Oorlogsgebied door verraad Berghuis’

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt aankomende zondag gespeeld in een lege Kuip, maar Valentijn Driessen vreest tóch voor ongeregeldheden met betrekking tot de terugkeer van Steven Berghuis. Ook de Rotterdamse politie houdt daar rekening mee.

“De terugkeer in Rotterdam van Steven Berghuis werpt z’n schaduw vooruit”, schrijft de journalist van De Telegraaf, die eerst met een soort recap komt: “In de zomer koos Feyenoords sterspeler voor een overstap naar aartsrivaal Ajax. De transfer van 5,5 miljoen euro werd gevoeld als clubverraad. Omdat normale, gezonde rivaliteit allang niet meer gewoon is tussen Feyenoord en Ajax, zijn Berghuis en zijn gezin sindsdien doelwit geweest van allerhande beschimpingen en bedreigingen, zelfs met de dood. Zodanig verpakt dat de international zich genoodzaakt voelde aangifte te doen.”

De televisiepersoonlijkheid vervolgt zijn verhaal: “Het Rotterdamse ongenoegen zou op 19 december culmineren in een helse ontvangst als hij als Ajacied De Kuip zou betreden. Uitgerekend op de dag van zijn dertigste verjaardag. Discussies werden al bij de presentatie van het competitieprogramma gevoerd. Zou Berghuis present zijn of zou hij de Klassieker laten schieten vanwege alle te verwachten haatreacties die zijn eenmalige terugkeer zou oproepen?”

Stilte voor de storm

Ajax-coach Erik ten Hag werd hiernaar gevraagd en gaf de volgende boodschap af: ‘als de veiligheid van spelers niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan!’ Wat dat betreft komt het als een opluchting dat De Kuip leeg blijft, althans… “Op het eerste oog. Dat de politie van Rotterdam niets kwijt wil over de risico’s, strategie en omvang van de politie-inzet bij Feyenoord-Ajax zegt iets over de gevoeligheid. Dat het op de diverse supportersforums en social media angstvallig stil blijft, is allerminst geruststellend. Bij de Rotterdamse politie wordt dit ingeschaald als stilte voor de storm.”

Oorlogsgebied…

Driessen weet dat er op de achtergrond zelfs rekening wordt gehouden met een noodverordening rond De Kuip en in de omgeving van het stadion. Volgens de journalist is het zelfs de vraag of de spelers van Ajax afreizen met de eigen spelersbus, een neutrale bus of misschien zelfs kleine busjes, die ‘sluipwegen’ nemen… “Het zou helaas het beeld geven van een wedstrijd in oorlogsgebied, terwijl het nieuwe Feyenoord dit seizoen juist zoveel positiviteit teweeg brengt. Alles moet worden voorkomen om deze ontwikkeling uitgerekend bij de Klassieker te laten overschaduwen door onlusten. Het valt te hopen dat iedereen z’n verstand gebruikt en de afrekening met Ajax en Berghuis over te laten aan de spelers van Feyenoord op het veld. Daar waar het hoort. Voor het Legioen moet er toch niets mooiers zijn dan Ajax te verslaan. Juist met Berghuis in de gelederen.”

Verdien 2.87 keer je inleg als Berghuis zondag scoort tegen Feyenoord!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat dit mis?

  • Ik ben bang van wel
  • Nee joh
1234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:30
0+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
11+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
71+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
38+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
24+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
58+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
222+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
27+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
269+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
728+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
287+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
726+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
71+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
91+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
127+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
439+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
50+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
21:42
234+
‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’
21:17
62+
Jesus ontsteld na uitspraak racisme-incident: “Voel me erg verbitterd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie