Oranje loot België, Polen en Wales in Nations League

Foto: Oranje loot België, Polen en Wales in Nations League

Oranje treft België, Polen en Wales in de Nations League van 2022/23. Dat heeft de loting donderdagavond uitgewezen in Nyon.

Nederland had een plaatsje in pot 2 bij de loting voor de aanstaande Nations League, samen met Portugal, Denemarken en Duitsland. Daarbij zou het een topteam treffen uit de eerste groep, bestaande uit titelverdediger Frankrijk en verder Spanje, Italië en België. Zij vormden de Final Four van het eindtoernooi dit jaar. In pot 3 was Engeland zonder twijfel de sterkste optie. Polen, Zwitserland en Kroatië zijn aan elkaar gewaagd. De vier op papier zwakste landen in League A waren Wales, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije.

Als sterkste land lootte de ploeg van Louis van Gaal België. Een clash van de Lage Landen zorgt altijd voor een interessant affiche, zeker nu de teams aan elkaar gewaagd lijken. Sterspeler is Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku steekt momenteel niet in een geweldige vorm maar dat kan op moment van spelen weer heel anders zijn. Bij Polen is de grote man natuurlijk Robert Lewandowski. Volgens velen verdiende de topschutter van Bayern München dit jaar de Ballon d’Or, Lionel Messi verwees hem echter naar stek twee.

Bij Wales is er ook één naam die er bovenuit steekt: Gareth Bale. Bij Real Madrid komt hij momenteel echter weinig aan de bak. De loting zorgt ervoor dat goede Juventus-vrienden Matthijs de Ligt en Aaron Ramsey elkaar treffen.

Groep 1

Frankrijk

Denemarken

Kroatië

Oostenrijk

Groep 2

Spanje

Portugal

Zwitserland

Tsjechië

Groep 3

Italië

Duitsland

Engeland

Hongarije

Groep 4

België

Nederland

Polen

Wales

Inzetten op de Nations League? Waag een gokje bij bet365!

Goede loting voor Nederland?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie