PEC tankt zelfvertrouwen, ADO ontsnapt tegen amateurs

PEC Zwolle heeft zelfvertrouwen getankt in de TOTO KNVB Beker. De hekkensluiter van de Eredivisie rekende dinsdagavond eenvoudig af met MVV Maastricht: 4-0.

De Zwollenaren wisten dit seizoen pas één competitiewedstrijd te winnen. Na de thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard (0-1) lijkt degradatie uit de Eredivisie een heel reëel scenario, maar in het bekertoernooi liet de ploeg van Dick Schreuder zien wel degelijk goals te kunnen maken. Binnen twintig minuten zorgden Siemen Voet en Rav van den Berg voor een 2-0 voorsprong. Beide goals vielen vanuit een hoekschop.

MVV had in Zwolle weinig te vertellen. De thuisploeg wilde deze avond duidelijk gebruiken om het zelfvertrouwen op te vijzelen na de zoveelste tik afgelopen weekend. Dat lukte, want in de tweede helft zorgden Luka Adzic en Slobodan Tedic voor een 4-0 eindstand.

ADO voorkomt blamage

ADO Den Haag heeft zich eveneens geplaatst voor de volgende ronde. Het elftal van Ruud Brood worstelde zich naar een 4-2 overwinning op de amateurs van Gemert.

ADO begon prima aan de avond middels kansen voor Eljero Elia en Daryl Janmaat, maar het was Gemert dat de leiding nam in Den Haag. Willem den Dekker kreeg de bal na een voorzet opnieuw voor de voeten en schoot de bal schitterend binnen: 0-1. Dat leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat Elia pal voor rust de gelijkmaker op het bord zette.

Na ruim een uur nam Gemert tegen alle verwachtingen in opnieuw de leiding. Een spaarzame uitval leidde opnieuw tot een treffer voor Den Dekker. Daarmee had hij de held van de avond kunnen worden, maar Cain Seedorf en een dubbelslag van Thomas Verheydt wisten een blamage te voorkomen.

Wedden op bekerwedstrijden? Zet je geld in bij bet365 en win fraaie bedragen!

Gaat PEC Zwolle dit seizoen nog ombuigen?