‘Chelsea berooft Barça van sterkhouder’

Foto: ‘Chelsea berooft Barça van sterkhouder’

Sowieso is er voor de Engelse clubs amper een rustmoment voorzien in dit bijzonder drukke seizoen, bij Chelsea loopt het aantal wedstrijden zelfs nog wat extra op. Als winnaar van de Champions League moeten The Blues begin februari immers aan de bak op het WK voor clubs. En de Londenaren zien in de komende weken ook nog eens een steunpilaar wegvallen. 

Zo zal Chelsea vanaf begin januari mogelijk een dikke maand zonder Eduard Mendy zitten. Dat is namelijk ook het vaste sluitstuk van de nationale ploeg van Senegal. En laat dat nu net één van de topfavorieten voor de komende Africa Cup zijn. Het Afrikaanse landenkampioenschap gaat op 9 januari van start en de finale vindt plaats op 6 februari. De Blues zullen het dus een pak wedstrijden zonder hun nummer één moeten doen. En als hij de finale haalt, is de kans overigens klein dat hij tijdig klaar geraakt voor het WK voor clubs. 

Dat zou wel eens gevolgen kunnen hebben op de transfermarkt. Met Kepa Arrizabalaga hebben de Londenaren weliswaar nog de duurste doelman ooit achter de hand, maar de Spanjaard blijft bijzonder wispelturig en viel meermaals door de mand. Bovendien wordt Kepa zelf al een tijdje aan een vertrek gelinkt. Onder meer SS Lazio wordt genoemd als mogelijke bestemming. Dus zou Chelsea overwegen een extra topdoelman aan te trekken. Volgens Fichajes, weliswaar niet het meest betrouwbare medium, is het vizier onder meer op Marc-André Ter Stegen gericht. 

Tweede keuze

Enkele maanden geleden leek een transfer van de Duitser nog een utopie. Jarenlang was hij immers één van de vast steunpilaren bij FC Barcelona. Maar dit seizoen blijft Ter Stegen ver onder zijn gewenste niveau. Bovendien hebben de Catalanen dringend nood aan vers kapitaal en is de Duitse international één van de weinige spelers die echt een serieus bedrag kunnen opleveren. De vraag is echter of Chelsea wel bereid veel te investeren voor een doelman die na de terugkeer van Mendy allicht tweede keuze wordt. Én valt het evenzeer te betwijfelen of Ter Stegen zich wel wil schikken in zo’n rol.

Wie is de betere doelman?

  • Mendy
  • Ter Stegen
  • Too close to call
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie