‘Max Verstappen voorbeeld voor AZ’

Foto: ‘Max Verstappen voorbeeld voor AZ’

Vrijwel alle aandacht ging gisteren uit naar Max Verstappen, die de Formule 1-wereldtitel won in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook het duel tussen Ajax en AZ in de Johan Cruijff ArenA sprong echter in het oog, zéker vanwege de opvallende uitslag: 1-2.

Oefenmeester Pascal Jansen van de Alkmaarders onthult in De Telegraaf dat hij de overwinning van Verstappen gebruikt heeft om zijn spelers extra te motiveren: “Wat er in Abu Dhabi is gebeurd, hebben we toch nog even aangestipt. Je moet altijd in een zege blijven geloven, want dat is door Max wel bewezen. Tijdens de sportmaaltijd en in de bus hebben we de tv aan gehad en je weet dat er ook daarna (in de ArenA, red.) links en rechts nog wel op wat telefoontjes wordt gekeken. Maar toen voor Verstappen de buit binnen was, ging de focus wel weer op de wedstrijd.”

De coach, die best onder druk stond in het AFAS Stadion na een reeks teleurstellende resultaten, zoomt in op zijn strijdplan: “We probeerden in de opbouw een extra man te creëren, waardoor Ajax meer uit de ruimtes zou worden gelokt. En daarnaast zochten we de afwisseling met de lange bal. Dat had met de intensiteit van de Ajax-pressing te maken, want dat facet beheersen ze heel goed. Als je de eerste twee fases van hun pressing kunt ontlopen en je de eerste of tweede bal wint, ben je al veertig of vijftig meter verder.”

AZ’ers ‘hebben leven gegeven’

“Mijn jongens hebben hun leven voor de overwinning gegeven”, oordeelt Jansen. “Ajax heeft natuurlijk veel minder gecreëerd dan ze in de afgelopen weken hebben gedaan. De groep verdient daar een ontzettend groot compliment voor. Maar je moet je ook naar kansen toespelen. De tweede goal was wat dat betreft heel mooi. Na de tik van de 1-1 werkten we zo hard dat we toch nog in staat waren de 1-2 te maken.”

Wint Verstappen ook in 2022? De odd bij bet365 is 3.50!

Verstappen goed voorbeeld?

  • Zeker
  • Mwah…
29+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie