“Als je Antony uit de wedstrijd speelt…”

Foto: “Als je Antony uit de wedstrijd speelt…”

Niemand had een stuntje van AZ tegen Ajax verwacht, maar de Alkmaarders speelden het gisteren maar mooi klaar in de Johan Cruijff ArenA: er werd verrassend met 1-2 gewonnen. De Telegraaf-rapporteur Arnold Mühren zoomt in op Owen Wijndal.

“Owen Wijndal is mijn speler van de week”, schrijft de oud-international van het Nederlands elftal. “Het is bekend dat hij aanvallend verschrikkelijk sterk is. Hij brak een aantal keer door, zag een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd en gaf tegen het einde de assist op de 1-2. Maar hij was ook verdedigend prima. Als je Antony uit de wedstrijd speelt, één van de beste buitenspelers in Europa momenteel: dat is niet veel spelers gegeven. Voor zijn plek in Oranje wordt het een gevecht met Tyrell Malacia en Daley Blind en in dat opzicht heeft hij zich echt laten zien.”

Het Elftal van de Week van Mühren is sowieso ‘AZ-gekleurd’: “Op rechts heb ik Pantelis Hatzidiakos staan. Hij speelde natuurlijk centraal achterin, maar verdient een plek in het elftal van de week. Ik vond Jurriën Timber goed op die positie, maar hij speelde daar alleen de tweede helft. Hatzidiakos straalde rust uit, vormde een prima koppel met Bruno Martins Indi en speelde de bal negen van de tien keer naar de goede kleur. Verdedigen wordt makkelijker als je jezelf als AZ terugtrekt en in kleine ruimtes speelt, maar dat deed hij ook heel goed.”

“Cruciale redding!”

De keeper van de Alkmaarders krijgt eveneens een pluim: “Peter Vindahl Jensen had een cruciale redding op een kopbal van Haller, tikte een bal van Antony net corner en was heel erg vast bij corners en vrije trappen. Hij maakte op het einde een foutje met de goal die afgekeurd werd, maar dat telt dan niet mee. Hij was ook goed in zijn voortzettingen en keepte een dikke voldoende.”

Ook Jordy Clasie én Vangelis Pavlidis maken onderdeel uit van het Team van de Week van Mühren.

Verdien 15 keer je inleg als Ajax de Champions League wint!

Wijndal speler van de week?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
90+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie