Real Madrid op volle titelkoers na zege op Atlético

Real Madrid lijkt dit seizoen oppermachtig af te koersen op het Spaanse kampioenschap. De lijstaanvoerder rekende zondagavond af met stadgenoot Atlético Madrid: 2-0.

Het elftal van Carlo Ancelotti leidde halverwege al met één goal verschil. Atlético begon weliswaar prima in het Bernabéu, maar kon niet verhinderen dat Karim Benzema na ruim een kwartier spelen de ban brak namens de thuisploeg. De Fransman zette de aanval zelf op en wist na een goede loopactie fraai raak te schieten op aangeven van de Braziliaan Vinícius Júnior. Doelman Jan Oblak had geen kans op diens inzet.

Diezelfde Vinícius kreeg zelf ook een opgelegde kans om te scoren voor De Koninklijke. Aan de andere kant van het veld ontstond gevaar via Antoine Griezmann, die FC Barcelona in de zomer verruilde voor Atlético, maar zijn vrije trap werd gepareerd door doelman Thibaut Courtois.

Real loopt uit

Ruim tien minuten na rust wist Real Madrid de voorsprong te verdubbelen. De eerste serieuze aanval na rust leidde opnieuw tot een assist voor Vinícius, die ditmaal Marco Asensio succesvol bediende. De Spanjaard zag al glijdend de bal achter Oblak verdwijnen: 2-0. Daar bleef het ook bij in deze Madrileense derby.

Real Madrid komt dankzij deze driepunter op een seizoenstotaal van 42 in La Liga. Dat zijn er acht meer dan achtervolger Sevilla, dat wel een duel minder speelde. Atlético staat met een duel tegoed vierde, waar Barcelona zelfs achtste staat.

Scoreverloop: 1-0 (16′) Karim Benzema, 2-0 (57′) Marco Asensio

Wedden op Spaanse topduels? Win een extra zakcentje bij bet365!