‘De Ligt ziet droomtransfer aan neus voorbij gaan’

Foto: ‘De Ligt ziet droomtransfer aan neus voorbij gaan’

Matthijs de Ligt zijn toekomst leek lange tijd duidelijk: de jonge verdediger maakte de overstap van Ajax naar Juventus en leek daarmee zijn droomclub al gevonden te hebben. Volgens zaakwaarnemer Mino Raiola is er een kans dat de Oranje-international vertrekt deze zomer. Chelsea werd als een belangrijke kandidaat genoemd, maar de Londenaren lijken hun pijlen op een andere speler te richten. 

Volgens The Sun moet Matthijs de Ligt voorlopig voorrang verlenen aan Wesley Fofana. De Franse verdediger van Leicester City was volgens het Engelse dagblad dicht bij een overgang naar Stamford Brigde voordat een ernistige blessure, die de verdediger tot aan het nieuwe jaar aan de kant houdt, roet in het eten gooide. 

De twintigjarige Franse verdediger moet volgend seizoen de opvolger van Antonio Rüddiger worden. Het contract van de Duitse verdediger loopt tot aan volgende zomer en het is nog niet duidelijk hoe zijn toekomst eruit ziet. Contractonderhandelingen hebben nog geen resultaat opgeleverd. 

Matthijs de Ligt 

De Ligt komt pas in beeld op het moment dat Fofana om welke manier dan ook niet haalbaar blijkt. De Nederlandse verdediger heeft dit seizoen bij Juventus een basisplek, maar de prestaties van de Oude Dame vallen sinds vorig seizoen tegen. Onder Andrea Pirlo kon de club het abonnement op het landskampioenschap in Italië niet verlengen en dit seizoen staat Juve zesde in de Serie A, op zes punten achter de Champions League-plekken. 

De Ligt zal bij een transfer deze zomer geen goedkope klant zijn: Juventus betaalde ruim tachtig miljoen euro aan Ajax om De Ligt überhaupt over te kunnen nemen en zouden naar verluidt een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro in het contract van de Nederlander hebben gezet. Dat zou zomaar de reden kunnen zijn dat Chelsea eerst naar andere opties kijkt voordat het (weer) aan De Ligt denkt. 

Wedden op wedstrijden van Juventus doe je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie zou jij kiezen?

  • Wesley Fofana
  • Matthijs de Ligt
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie