Perfecte penalty vergalt rentree Gerrard op Anfield

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Liverpool FC heeft de volle buit overgehouden aan het weerzien met clubicoon Steven Gerrard. Laatstgenoemde hield met zijn kersverse werkgever Aston Villa lang stand op Anfield Road, maar uiteindelijk maakte Mohamed Salah met een perfecte strafschop het verschil: 1-0.

Bij Liverpool koos trainer Jürgen Klopp naast uiteraard Virgil van Dijk ook voor Alex-Oxlade Chamberlain aan de aftrap, als soort valse spits. Dat pakte echter niet heel lekker uit. In de eerste 45 minuten hield Liverpool de druk wel op Aston Villa, maar dat deden The Reds zonder écht gevaarlijk te worden.

Niet voor niets moest de man in vorm van de laatste weken, Diogo Jota, na een uur spelen toch invallen voor Chamberlain. Tien minuten later wist de thuisploeg prompt ook de ban te breken; Tyronne Mings, die juist een sterke wedstrijd speelde voor Villa, ging in de fout, haalde Mohamed Salah neer in de zestien en moest toezien hoe de Egyptenaar zelf de pingel snoeihard in de hoek schoot. Goalie Emiliano Martínez zat wel in de goede hoek, maar was toch kansloos. In het laatste half uur wist Villa niet echt dichtbij een gelijkmaker te komen, ook al hield Liverpool de Villans wel tot de laatste seconde in leven door de marge niet uit te breiden: 1-0.

Chelsea zwijnt met twee strafschoppen

De zege van Liverpool leek na afloop nóg zoeter te worden door het feit dat concurrent Chelsea punten liet liggen, maar in de absolute slotminuut wonnen Hakim Ziyech (90 minuten op de bank) en co toch nog van Leeds United. Namens de ploeg van Marcelo Bielsa opende Raphinha met een penalty (overtreding Marcos Alonso) de score, Mason Mount maakte gelijk, Jorginho (wederom een penalty) zette de thuisploeg zelfs nog op voorsprong, maar zeven minuten voor tijd nam Joe Gelhardt nog de 2-2 op zijn naam op Stamford Bridge. De grote held werd echter wederom Jorginho, wederom met een penalty, in de derde minuut van de blessuretijd. De Italiaan scoorde de winnende nadat de VAR een penalty toekende wegens een overtreding van Mateusz Klich op Antonio Rudiger.