Raiola komt via Twitter terug op Haaland-uitspraken

Foto: Raiola komt via Twitter terug op Haaland-uitspraken

Zaakwaarnemer Mino Raiola kon in het verleden naar eigen zeggen totáál niet overweg met Michael Zorc, de technisch directeur van Borussia Dortmund. Tóch bracht hij zijn cliënt Erling Haaland onder in het Signal Iduna Park…

In een uitgebreid interview met het medium Sport1 vertelt de roemruchte spelersmakelaar: “Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven. Ik ben verre van perfect, ik kan luidruchtig worden als het over mijn jongens gaat. Mijn relatie met Zorc was slecht, heel, heel slecht. Hij moet me echt gehaat hebben. Hij heeft mijn respect, want hij verdedigt zijn club tot het einde. Onderhandelingen met hem waren zwaar. Maar het is aan Zorc te danken dat Erling nu bij Borussia Dortmund speelt.”

“Ik ben een fan van auto’s”, gaat Raiola verder. “Wanneer je de keuze hebt tussen een Mercedes S63 AMG of een Audi RS6, is dat lastig. Toch? Zorc liet duidelijk de voordelen zien van een S63 AMG boven een RS6. Hij heeft de club op een manier verkocht waardoor Erling zei: ‘Ik zie mezelf daar spelen, ik kan me daar ontwikkelen’. Borussia Dortmund heeft zich enorm ontwikkeld. Erling kan een voorbeeld zijn voor de internationale voetbalwereld. Borussia Dortmund haalt toptalenten, ze hebben de ballen om veel geld te investeren in relatief onbekende spelers. Haaland, Bellingham, Sancho: als je had getwijfeld, had je ze een jaar later nooit kunnen kopen.”

Desondanks is het alleszins een mogelijkheid dat de Noor in de zomer van 2022 vertrekt bij BVB: “We hebben een duidelijk idee waar Erling naartoe moet en we kijken natuurlijk wat de markt te bieden heeft. Ik zou een slechte zaakwaarnemer zijn als we dat niet al gedaan zouden hebben. We kunnen de markt beïnvloeden met een speler als Erl. De markt heeft geen invloed op ons. Ik heb de transfermarkt veranderd met mijn spelers. Wij zaakwaarnemers hebben een tweede spel naast het voetbal gecreëerd: de transfermarkt. We praten nu twee dagen per week over de wedstrijd en vijf dagen over transfers. Misschien haten technisch directeuren me, maar ik haat niemand.”

UPDATE 11/12

Mino Raiola is via Twitter terug gekomen op zijn uitspraken over Erling Haaland en diens toekomst, bij Sport1. Via het social medium zegt de zaakwaarnemer: “Ik wil het volgende duidelijk maken over het interview met Sport1: De vier clubs die ik noemde en in verband bracht met de toekomst van Haaland, zijn slechts voorbeelden om te zeggen dat hij, wanneer hij bij Dortmund vertrekt, naar een van de vijftien topclubs van Europa zal gaan. Nu ligt de focus van Erling volledig op voetbal en er zijn geen onderhandelingen met andere clubs. En dit blijf ik zeggen: het is echt niet zeker dat hij deze zomer zal vertrekken. Misschien gaat hij wel in de zomer van 2023.”

Speelt Haaland begin 2023 nog altijd bij Dortmund?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
58+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
142+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
51+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
18+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
452+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
56+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
226+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
444+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
214+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
406+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
128+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
95+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
448+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
263+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
213+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
564+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
61+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
97+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
38+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
112+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie