TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Frenkie-terugkeer

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Frenkie-terugkeer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord is van zins om in de aankomende winterstop een aanvallende versterking naar De Kuip te halen. Na afloop van de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-1) bevestigde oefenmeester Arne Slot die wens al. Daarbij was hij overigens wel voorzichtig… De coach wordt vandaag geciteerd door Voetbal International: “Ik denk dat dat ook te maken heeft met de keuzes die de overheid gaat maken…” Blijven de stadions gesloten, dan heeft dat invloed op het transferpotje van de Rotterdammers: “Ik zou al heel blij zijn als we er één of twee kunnen halen.” Bij de zoektocht naar een versterking (of versterkingen) speelt volgend seizoen ook een rol: “We weten allemaal dat we richting volgend seizoen, als je naar de voorhoede kijkt, iets moeten doen. Guus Til en Reiss Nelson zijn gehuurd, dan houden we nog drie spelers over. Dan zou het wellicht een goede keuze kunnen zijn, mits we geld hebben, om een speler te halen die langzaam kan wennen en er dan over een half jaar écht kan staan. Zo iemand kan ons dan in de tussentijd helpen bij blessures. Maar dat is de ideale wereld, die is er bij Feyenoord nog niet zo vaak geweest.” 

Wie wil Feyenoord halen? Mogelijk kunnen we het antwoord al geven: in de zomer was de traditionele Eredivisie-topclub dicht bij de komst van Amad Diallo (Manchester United), die vervolgens echter geblesseerd raakte. De betrouwbaar geachte ‘transferspecialist’ Fabrizio Romano onthulde onlangs al dat technisch directeur Frank Arnesen de jonge Ivoriaan nog altijd naar De Kuip zou willen halen. Naar verluidt gaat het dan om een huurperiode van anderhalf jaar.

In de zomer van 2019 transfereerde Frenkie de Jong voor liefst 86 miljoen euro van de Johan Cruijff ArenA van Ajax naar het Camp Nou van FC Barcelona. Vlak daarna sloeg de crisis echter toe bij de Catalanen, die in het hier en nu geen schim meer zijn van hun oude zelf. “Kort nadat Frenkie de Jong was geland in Barcelona, raakte de club compleet in verval”, oordeelt Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Deze week kwam er op Twitter een overzichtje voorbij van de ‘grote wedstrijden’ die Barcelona speelde sinds de komst van de Nederlander. In de vijf Clásicos tegen Real Madrid, in de Spaanse competitie, werd met De Jong in de basis niet één keer gewonnen. In de Champions League tegen clubs van het kaliber Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain of Benfica? Vooral nederlagen met ruime cijfers.” Mossou vindt het onzin om dit rechtstreeks aan de spelmaker toe te schrijven: “Lees FC Barcelona, Het imperium van Simon Kuper en je begrijpt hoe Barça de slechtst geleide topclub ter wereld kon worden. Maar feit blijft ook dat De Jong die tendens, als laatste echt grote aankoop, geen moment wist om te buigen.” 

Volgens de columnist is een oplossing nog niet direct voorhanden… “Verkoop zou Barcelona wat financiële adem kunnen verschaffen, maar juist Frenkie de Jong had in Camp Nou het boegbeeld van een nieuwe tijd moeten worden. Een transfer betekent nóg meer gezichtsverlies, en welke club gaat er nog pakweg 100 miljoen euro voor hem neertellen? Terug naar Ajax zou sportief gezien het beste zijn, maar zo rijk is Marc Overmars nou ook weer niet.”

AZ meldde zich in de afgelopen zomer vlak voor het sluiten van de transferdeadline bij sc Heerenveen voor Joey Veerman, maar de Alkmaarders kwamen er niet uit met de Friezen. Volgt er in de winter een herkansing? Technisch manager Max Huiberts: “Zeg nooit nooit.” Aan het Algemeen Dagblad vertelt hij: “We dachten hem deze zomer te halen van Heerenveen, maar dat lukte niet. Op dit moment zijn we tevreden met wat de huidige middenvelders laten zien. Aanvallend kijken we nog wel naar versterking. Naar een speler met diepgang bijvoorbeeld.” In gesprek met NH Sport onthulde hij eerder al dat AZ bereid was om iets minder dan tien miljoen euro te betalen voor Veerman, maar dit was dus niet genoeg voor een akkoord…

Buitenland:

Dat alles anders moet bij FC Barcelona lijkt wel duidelijk: de eerste helft van het seizoen 2021-2022 verloopt regelrecht dramatisch voor de Catalanen. Volgens Sport is de grootmacht van plan om in de winterstop een ‘noodverband’ te leggen. De huidige nummer zeven (!) van de Primera División zou van plan zijn om twee prominente spelers voor een prikkie op te pikken. Met Ferran Torres zou er zelfs al een akkoord op tafel liggen en het bovengenoemde dagblad weet dat Barça óók al in gesprek is met Manchester City, de werkgever van de jonge Spanjaard. Daarnaast aast oefenmeester Xavi Hernández naar verluidt op de komst van een échte nummer negen: Edinson Cavani, die amper aan de bak komt bij Manchester United door de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo, dient aangetrokken te worden. Eérst moet er echter ruimte gemaakt worden in het salarishuis en daarom wil Barcelona twee van zijn topverdieners lozen: Philippe Coutinho en Samuel Umtiti zitten op de schopstoel. De Braziliaan heeft al een vrijer: Newcastle United wil hem wel inlijven. 

Overigens werpt Sport op zaterdagochtend ook al een blik op de zomertransferwindow van 2022. Voorzitter Joan Laporta zou namelijk werken aan een stunttransfer: Erling Haaland moet voor het Camp Nou kiezen. De president kan goed opschieten met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van het doelpuntenkanon, en daarom zouden de Catalanen een streepje voor hebben op de concurrentie. Coach Josep Guardiola van het eveneens geïnteresseerde City kan niet door één deur met de spelersmakelaar, voor Real Madrid is Kylian Mbappé topprioriteit en Bayern München beschikt over Robert Lewandowski…

Verdien 4 keer je inleg als Barcelona dit seizoen de Copa del Rey wint!

Moet Feyenoord Diallo halen?

  • Ja
  • Nee
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie