Vitesse laakt UEFA: “Wij willen vanavond niet spelen”

Foto: Vitesse laakt UEFA: “Wij willen vanavond niet spelen”

Vitesse is niet te spreken over de handelswijze van de UEFA. De Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes is uitgesteld, maar de Arnhemmers spelen donderdagavond ‘gewoon’ tegen NS Mura.

Bij Vitesse is het ongenoegen groot. “Wij willen vanavond niet spelen”, benadrukt algemeen directeur Pascal van Wijk in gesprek met ESPN. Tottenham heeft permissie gekregen om het duel uit te spelen vanwege de vele coronabesmettingen in de selectie en staf, al is het maar de vraag of er voor eind december een alternatieve datum gevonden kan worden.

Vitesse is van mening dat het gelijktijdig hoort te spelen. “Het is aan de UEFA, zij moeten beslissen wanneer de wedstrijd gespeeld wordt”, aldus Van Wijk. Desnoods donderdagavond. “Maar dat gaat om meerdere partijen die tot een overeenstemming moeten komen. Bij Tottenham Hotspur is het programma kort. Als ze daar een wedstrijd eruit gooien en de KNVB wil dat in overleg ook doen, dan verplaatsen we in onderling overleg de wedstrijd tegen Mura NS. Wij willen dat.”

Van Wijk vindt het cruciaal dat er een eerlijk speelveld ontstaat. “Als wij de wedstrijd spelen en winnen, dan kunnen we niet blij zijn. Dat kan toch niet zo zijn?” Of een afgelasting op het laatste moment nog een optie is? “Zeg nooit, nooit”, zo besluit de bestuurder van de Arnhemmers.

Odds bij bet365: winst Vitesse 1.10, gelijkspel 3.50, winst Mura 21.00

Terecht?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie