“Feyenoord moet zich hiervoor schamen, lachwekkend”

Foto: “Feyenoord moet zich hiervoor schamen, lachwekkend”

In de rubriek Munten & Punten neemt journalist Tom Knipping van Voetbal International de situatie van Feyenoord onder de loep. Zo ziet Knipping dat Feyenoord in de afgelopen vijf jaar net iets minder omzet heeft gedraaid dan concurrent PSV.

“Er zit heel weinig verschil tussen. Dus dat betekent dat de uitgangspunten van beide clubs eigenlijk gelijk zijn. Als je puur kijkt naar de binnenlandse inkomsten, dan is Feyenoord economisch groter. Ze hebben een groter stadion, dus meer inkomsten uit seizoenkaarten. De merchandise-inkomsten zijn het dubbele van PSV. Bij Feyenoord is dat rond de tien miljoen en bij PSV vijf miljoen”, schrijft Knipping voor het blad.

“Het is dat PSV Europees meer inkomsten pakt, daardoor eindigen ze net iets hoger.” Vooral betreft transfers gaat het niet goed in Rotterdam. “Dat is bij Feyenoord vrij dramatisch. In het seizoen 2020/2021 zie je dat Feyenoord voor drie ton verkoopt, dat is echt niveau Keuken Kampioen Divisie. Als je het gemiddelde bekijkt, dan verkoopt Feyenoord voor nog geen acht miljoen euro. De afschrijving van de spelers is veertien miljoen euro over de afgelopen vijf jaar: dan kom je zes miljoen tekort op je spelersbeleid. Dat is bij Feyenoord structureel.”

‘Transferresultaat Feyenoord om je voor te schamen’

“Daardoor kan Feyenoord ook een stuk minder risico nemen dan PSV. Feyenoord moet eigenlijk operationeel, dus exclusief transfers, zwarte cijfers draaien om het verlies op de transfermarkt op te vangen. Bijna alle andere clubs maken winst, die kunnen dan bijvoorbeeld een extra risico nemen, want je maakt het toch weer goed met transfers. Bij de meeste clubs is het een vliegwiel. Bij Feyenoord is het juist een rem. Dat is het grootste probleem van Feyenoord en ik vind het een groter probleem dan een nieuw stadion. Dat moeten ze zien te verbeteren”, tipt Knipping verder.

Inmiddels staat er met bijvoorbeeld Senesi, Sinisterra, Kökçü en Malacia al wel wat meer kapitaal op het veld. “Ze hebben natuurlijk de jeugdopleiding aangepakt en ze hebben nieuwe scouts aangetrokken. Het ligt natuurlijk ook niet aan één man bij Feyenoord. Als je normaal voetbalbeleid voert bij Feyenoord, dan kun je PSV makkelijk inhalen. Ook in de huidige Kuip. Feyenoord heeft een transferresultaat om zich voor te schamen. Het is gewoon echt lachwekkend. Tot nu toe zit daar onder Arnesen nog geen verbetering in. Afgelopen zomer hebben ze wel redelijke aankopen gedaan, die in de toekomst geld moeten gaan opleveren.”

Pakt Feyenoord de overwinning tegen Maccabi Haifa? Grijp 1.65 keer je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Eens met Knipping?

  • Ja
  • Nee
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:25
35+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
25+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
21+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
89+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
37+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
47+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
324+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
143+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
232+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
541+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
148+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8587+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1878+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3152+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
444+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
932+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
334+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
5+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3348+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
65+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie