‘Xavi neemt snoeihard Frenkie-besluit na Europese blamage’

Foto: ‘Xavi neemt snoeihard Frenkie-besluit na Europese blamage’

FC Barcelona kon gisteren, zoals velen al wel een beetje hadden verwacht, wederom totaal geen vuist maken tegen het oppermachtige Bayern München. In een lege Allianz Arena leek het bij vlagen op een veredeld oefenpotje: 3-0, Barça moet het na de winter voor het eerst in de clubhistorie gaan doen met de Europa League.

Na afloop zijn er dan ook harde woorden gevallen, en heeft trainer Xavi Hernández ook behoorlijk ingrijpende beslissingen genomen: sterkhouders Marc-André ter Stegen, Sergino Dest én Frenkie de Jong worden op de transferlijst geplaatst. Dat weet de doorgaans goed geïnformeerde Barça-watcher Gerard Romero te melden.

Door Ter Stegen (die gisteren niet voor het eerst dit seizoen in de fout ging), Dest en De Jong te verkopen, wil Xavi een transferbudget creëren om zijn selectie om te vormen. Die is momenteel namelijk allesbehalve uitgebalanceerd.

Over De Jong wordt al langer gezegd dat Xavi hem zou willen verkopen. De Spaanse trainer ontkende dat vorige week nog zelf, maar na het nieuwe echec in Beieren zou hij dus van gedachte zijn veranderd: de oud-Ajacied moet weg. Manchester lijkt de meest voor de hand liggende volgende bestemming van de dribbelkont uit Arkel, want zowel United als City zou gecharmeerd van hem zijn.

‘Hij moet weg bij Barcelona’

“Frenkie de Jong moet weg bij Barcelona”, zei Nasser El Khayati gisteren nog over hem, in Voetbalpraat. “Hij kan niet in een team spelen dat twee, drie jaar nodig om weer op te bouwen. Xavi zal ongetwijfeld proberen hem te overtuigen, maar hij moet echt voor zichzelf kiezen. Hoe lang gaat dit nog duren? Minimaal twee seizoenen.”

Behaalt Barcelona dit seizoen alsnog de landstitel? Pak 34 keer je inzet bij bet365!

Denk jij dat Frenkie in de winter al vertrekt bij Barca?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
8300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie