TRANSFERUURTJE: Mega-dubbelslag Ajax, beweging bij Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Mega-dubbelslag Ajax, beweging bij Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax won gisteren ook van Sporting CP (4-2), waarmee het de perfecte score in de groepsfase van de Champions League bewerkstelligde. Toch zoekt men in Amsterdam altijd door naar potentiële versterkingen. En daarvoor zou nu een grote naam in beeld zijn: Florian NeuhausNeuhaus is een 24-jarige centrale middenvelder van Borussia Mönchengladbach, waar hij jarenlang een absolute steunpilaar was. De laatste weken komt hij echter een stuk minder aan spelen toe.

Maar daar blijft het niet bij: Ajax maakt ook werk van de komst van Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf én Voetbal International hebben de Amsterdammers zich inmiddels bij Tottenham Hotspur gemeld om een transfer van hun doelwit bespreekbaar te maken. Brian Brobbey (RB Leipzig) is het alternatief.

In de afgelopen zomer wist Feyenoord beslag te leggen op de handtekening van Marcus Holmgren Pedersen, die overkwam van Molde FK. Volgens La Gazzetta dello Sport kan de rechtsback echter al weer een bliksemtransfer maken. De 21-jarige international van Noorwegen is (klaarblijkelijk) behoorlijk populair in Italië. In een eerder stadium werd er al melding gemaakt van vermeende interesse van AS Roma en nu komt de bovengenoemde sportkrant met een nieuwe clubnaam op de proppen: ook Bologna zou de vleugelverdediger in willen lijven.

Orkun Kökcü verruilt Feyenoord niet voor Hertha BSC. De Feyenoord-middenvelder ontving een riant aanbod van de Duitse hoofdstedelingen, maar besluit in Rotterdam-Zuid te blijven. Feyenoord Transfermarkt meldt dat Kökcü ‘vriendelijk bedankt’ heeft voor het voorstel van Hertha. Zijn hart ligt echter bij Feyenoord en de Turks international wil De Kuip dan ook niet verlaten. Daarnaast mikken de Rotterdammers op een stevige transfersom van minimaal twintig miljoen euro.


Buitenland:

De toekomst van Frenkie de Jong ligt bij FC Barcelona. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is het uitgesloten dat de middenvelder in 2022 afscheid neemt van de Catalaanse club. In de Here We Go Podcast spreekt de Italiaanse voetbaljournalist Romano echter klare taal: “Fede Valverde en Frenkie de Jong zijn niet de spelers waar Manchester United in januari naar kijken. Het is bovendien onmogelijk voor volgend jaar zomer.” De Jong ligt nog tot medio 2026 vast in Barcelona. Zijn gelimiteerde transfersom bedraagt 400 miljoen euro.

Het Italiaanse medium CalcioMercato linkte PSV deze week aan een reünie met Dries Mertens, wiens contract na dit seizoen afloopt bij SSC Napoli. Wel beschikken de Italianen over een eenzijdige optie voor verlenging met één jaar. De vriendin van Mertens, Kat Kerkhofs, heeft dan ook slecht nieuws voor PSV: zij verwacht niet dat ze spoedig met Dries terugkeert naar België (of Nederland), ook al is ze in maart 2022 uitgerekend van hun eerste kindje samen. Pas als hun aanstaande kindje straks de leeftijd bereikt om naar school te gaan, willen Kat en Dries terug richting België.

Een goal van Kökcü tegen Groningen? Profiteer van de odd van 6!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou Hertha een goede stap zijn voor Kokcu?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie